ollemarta

Äntligen kom sommaren!!

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag!! Idag kom sommaren och det med besked! Tror vi har haft ca 27 grader och vindstilla. Det var ju tänkt att vi skulle åka till mormor och morfar idag men Märta har varit lite förkyld så vi bestämde oss för att stanna hemma en extra dag så hon fick krya på sig.

På fredag ska vi ha gymnasietjejträff!! Vi är åtta tjejer från gymnasiet som brukar träffas två gånger per år, en på sommaren och en vid jul. Det är så otroligt kul att vi lyckats hålla kontakten under alla dessa år. Någon bor i Göteborg, Uppsala, Sävar men de flesta är kvar i Piteå. Ibland träffas vi med barn och ibland bara vi tjejer, men på fredag blir det med alla barn så vi får väl se hur mycket vi hinner prata. Vi är alla så olika och kommer från helt olika bakgrund men jag tror att det är därför som vi har så kul tillsamman.

Nu kommer bloggen att ligga nere ca en vecka eftersom jag inte har tillgång till dator och internet på mina föräldrars stuga.

Sommartid

Kategori: Allmänt

Barnen har börjat sova så länge på morgonen! Idag väckte vi Märta strax före 08.00 och hon var svårväckt, men så fort hon förstår att jag och Olle är i hennes rum gör hon allt för att så fort som möjligt komma på benen sedan hoppar hon i sängen av glädje!! Det är inga sura morgonminer där...

Olle har under några nätter vaknat flera gånger. Det började när han en kväll innan han hade somnat tyckte att det var ett monster som knackade i väggen, (det var en granne som spikade). Efter det har han vaknat ett par gånger varje natt. Han är verkligen inne i ett period där mycket är "skräckigt" men det hör väl till åldern skulle jag tro.


Midsommar

Kategori: Allmänt

Firades här i Sävar tillsammans med fam Forsberg (Mackans syster med familj). Vi hade en Jätte mysig dag ävern fast det var lite kallt. Olle fick för första gången i sitt liv dansa runt midsommarstången. Han var väldigt spänd från början och höll krampaktigt tag om min hand, men när vi sjöng Prästens lilla kråka då brog han lite på smilbanden i alla fall :) Han tyckte nog ändå att det var ganska kul.

Sedan åkte vi hem till oss och grillade, lekte och plockade blommor. Vi hade en underbar dag och kväll.


rebecca, olle kevin
iza fick så klart också vara med


söt olle

mammakraven

Kategori: Allmänt

Har tänkt ganska mycket på vilka krav som egentligen ställs på oss mammor...Iblan känns det nästan som om man inte riktigt orkar med allt som ska göras. När jag tänker tillbaka på hur det var när jag själv var barn, inte hade mamma en massa aktiviteter till mig utan jag fick vara med i hennes göromål. På ett sätt känns det helt naturligt men varför har vi såna krav nu??

Idagarna har vi fått reda på att de barn som gått 15 timmar på dagis kommer att iställer för som det varit nu 5 timmar tre dagar vi veckan bli 3 timmar varje dag. Antigen 8.00-11.00 eller 13.00-16.00. Känns som att det är ett sätt för kommunen att spara pengar i o m att det inte behöver erbjuda någon mat samt att det nog vill att vi som "bara" är hemma ska ta hem även storasyskonen...
Nu kommer jag ju att börja jobba 25% så jag berörs inte av detta utan får välja mina tider för Olle precis hur jag vill och det känns riktigt bra. Även om barnen är det finaste man har så är det oerhört krävande att få allt att rulla med två hemma (kan bara tänka mig hur det är att ha tre..), kanske för att man helst vill ha en fin trädgård, fint stylat hus, laga bra mat, banta, träna, vara pedagogisk, fina kläder till barnen, samt vara den bästa mamman. Därför tror jag att ha de större barnen mår bra av några timmar på förskola (och mamman också för den delen...alltså ha sina barn på förskolan)

Men vem är det som ställer dessa krav?? Är det vi själva eller är det samhället?
...Bara en tanke...

Inte alltid kul att vara lillasyster...eller för den delen storebror..

Kategori: Allmänt

Vi har lite jobbigt just nu med att Olle inte kan låta Märta vara ifred. Så fort han går förbi blir det en spark i henne eller så puttar han omkull henne, vi har sagt till och skällt på honom, men nu har vi börjat med ett nytt grepp. Vi ger han inte någon uppmärksamhet alls, utan Märta får iställer all fokus. Det är ju säkert uppmärksamhet han vill ha och då spelar det ingen roll om det är positiv eller negativ. Jag hoppas på förbättring annars kan det bli en tung sommar.
Jag hoppas också att när jag och Markus blir lediga tillsammans kan vi dela upp oss så t.ex. jag kan ta Olle med mig och hitta på något kul och syrran behöver inte förlja med. Nästa vecka åker jag och barnen upp till Piteå en vecka och det tror jag blir bra, vi ska vara på mormor och morfars stuga och bara ta det lugnt.

Så här såg Märta ut igår efter en omgång med Olle

Resultatet av min dag

Kategori: Allmänt

Blev en riktigt lyckad dag igår! Shoppade endel kläder, mest nöjd är jag nog med det fina regn och allvädersställ som jag hittade, nedsatt dessutom. Ett didriksson set som hade kostat 1400kr men var nedsatt till 900.
Gick en sväng på dressed and denim och där hade de snygga kläder!! Men det var rätt så dyrt....hittade dock ett par shorts som var snygga men hade jag inte haft ett presentkort på 300 hade jag aldrig köpt dem, för de kostade 400 spänn!!
På stan blev det:
två blusar
ett par jeans
en klänning
ett linne
jag är riktigt nöjd!
Dock var jeansen lite för vida nertill i benen men de var så billiga att jag bara var tvungen att köpa dem, fick trixa lite med dem igår men nu har jag sytt om dem lite så det blev bra.

"Ledig"

Kategori: Allmänt

Idag ska jag få "ledigt" från mina barn några timmar. Jag har sett fram emot att få gå själv på stan och köpa kläder till mig. När man är hemma med sina älskade barn heldagar så känner man ibland att det blir lite mycket och att man behöver en paus. Jag har pratat i flera veckor om att när jag får tillbaka på skatten ska jag unna mig något, ofta när jag varit på stan har jag bara kommit hem med saker och kläder till barnen och inget till mig själv...Men en fundering, varför öppnar affärerna så sent?? Tänkte aldrig på det innan jag skaffade barn men varför kan de inte öppna 09.00 istället eller 08.00!! Det skulle vara helt perfekt, man är ju ändå uppe från ca 06.00...

3 års kontroll

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och godkänt Olle :) Han klarade sin 3 års kontroll galant!! Han väger 15kg och är precis 1m lång, med det ligger han på medel på vikten och en över på längden. Det ser man ju rätt klart...
Han var så duktig och pratade och berättade mycket för BVC sköterskan.

Tröttsamt att va´ på brä´gårn

Kategori: Allmänt

Så här trötta blev barnen av att följa med på Byggmax...

Smått och gott

Kategori: Allmänt

Har varit en sväng hos optikern idag, behöver nya linser nu till sommaren eftersom det är då jag använder dem, men det är inte billigt precis...
Märta far omkring överallt nu. Hon har som tur var fått långa en tyghjälm av Bettan så hon klarar sig rätt bra ändå. Hon går ju snart!!! Nu släpper hon taget och tar nästan ett steg, men ser verkligen att hon vill gå, men tidigt är det, hon är ju inte ens 8 månader... och i den åldern har de ju inget hov alls.

Olle har fått en växasäng. Grannen hade en över som vi har fått. Den verkar vara jättefin och användbar länge, deras barn hade den till han var i tonåren. Nu hoppas vi bara tt han inte börjar nattvandra...

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Kategori: Allmänt

Idag skulle alla förskolor i Sävar träffas och sjunga fredssånger, jag och en annan mamma tänkte gå dit för att lyssna. Väl där kom en av Olles fröknar till mig och sa
-oj vad tur att du är här Olle är så rädd och gråter hysterisk, vi hade just tänkt ringa digt!

Han är sedan en tid tillbaka så rädd för en fröken på en annan förskola som besökt hans dagis och klädde då ut sig till ett troll. Så klart var det just den fröken som stod på scenen och sjöng även idag.
Så det var bara att ta hem honom resten av dagen, han var rätt skakis länge efter, stackarn...Han spelar tuff och kaksig, men han är rätt blödig och rädd av sig. (Han släktar väl på sin pappa :))
Så kan det gå...

Vårt äppelträd

Kategori: Allmänt

Så här vackert blommar vårt äppelträd just nu.Växthus

Kategori: Allmänt

Jag har fått ett växthus i 30 års present av Markus, mamma och pappa, svärmor och svärfar!! För någon helg sedan jobbade pappa och Markus för att få ihop det och jag är jättenöjd!! Jag tror och hoppas att jag kommer att tycka att det är roligt.Odlar tomater, paprika aubergine, gurka, broccoli, physalis och squash. Jag hoppas kunna få skörda lite i alla fall...

Kalas!

Kategori: Allmänt

Lördag 31 maj hade Olle kalas för sina kompisar. Vilken hördardag!! Strålande sol och ca 27 grader. Vi har verkligen haft tur med vädret på hans kalasdagar. Nästan alla kompisar var där och han fick en massa roliga paket!!Senare på dagen åkte vi till kusinerna på Umedalen och där blev det bad i poolen. Olle höll sig dock på sin kant eftersom det var mycket fart och vattenskvitter i poolen av storkusinerna och deras kompisar.


Olles 3 års dag

Kategori: Allmänt

Måste ju skriva lite om Olle och hans kalas. Hans riktiga födelsedag 27 maj började med paket i sängen. Mormor och morfar var hos oss så det blev mycket presenter.

Han fick en ny cykel, en spis att ha i lekstugan med tillhörande pannor och ett blixtenbord med stolar.


Senare på dagen ville han åka in till stora stora stan som han kallar det för att äta på Max och leka där, så de vi gjorde. Konstigt att där är enda stället som han äter mycket och länge...Jag tror att det blev en riktigt bra födelsedag för honom.

Mammafika

Kategori: Allmänt

Varje måndag har vi mammafika med mammorna på gatan. Idag har vi varit hos oss.
Vi kunde konstatera att för bara några månader sedan var det ganska lugnt på fikat, men det blir bara mer och mer liv i takt med att småsyskonen växer. Det är en riktigt trevlig start på veckan.

Lite bilder kommer här...

Kategori: Allmänt

I Piteå

Kategori: Allmänt

Har varit i Piteå en kort tur i helgen. Min svägerska har blivit präst och det firades igår, först i Luleå domkyrka och sedan med en middagsfest i Piteå. Tyvärr har jag inga bilder på det eftersom vi i stressen på morgonen inte hittade kameran fast jag var helt säker på att jag tog med den från Sävar...jaja så är det när man ska göra klart två barn varav en kräks så fort man sätter henne i knät och den andra vägrar klä sig.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Efter mycket om och men beslutade jag mig ändå för att skapa en så kallad blogg... Vet inte hur mycket jag kommer att skriva i den men jag provar i alla fall. Tanken är väl att jag ska lägga ut bilder, kanske mest på mina älskade barn (ev. också på min kära man om han har otur)