ollemarta

Operation

Kategori: Allmänt

Idag var alltså Olles operationsdag. Vi skulle vara på sjukhuset klockan 07.00 så det blev en tidigt morgon. När han vaknade skulle vi emla hans hand och armveck och det tyckte han inte om. Han gillar överhuvudtaget inte plåster, men det gick. Veronica skulle sköta Märta, så klockan 06.45 knatade jag över med henne och det var uppstigna och klädda grannar. Snacka om änglar till grannar!! Här på Ferievägen har vi såna underbara grannar!

Åkte in med egen bil (Olle och Markus hade åkt lite tidigare). När jag kom dit var han i full gång med att leka med sjukhusleksakerna. Han hade fått byta till en liten vit skjorta.

Tyvärr ingen bra bild eftersom den är tagen med mobilkamera...

Vid 08.00 fick vi åka in på operation. Han hade då strax innan fått dricka en superäcklig medicin som skulle göra honom lite slö, men det verkade inte påverka honom nämnvärt. Han körde rally med sina bilar och han hade en sköterska som körde med honom i korridoren.

Tillslut var han tvungen att gå till operationssalen, Markus var med honom tills han somnade. (Vilket inte var en så kul upplevelse för Markus...).

Sedan var det bara att vänta och vänta...kändes som att tiden stod stilla, men efter ca 1.20 kom de med honom och vi fick följa med till uppvaket. Han var inte så glad första gången han vaknade men han fick morfin och då somnade han om och sov nästan 2 timmar.

Nästa gång han vaknade var han på bättre humör och då fick han också en glass. (Då hade jag åkt hem för att hämta Märta. Kunde ju inte ha Verran till att sköta hela dagen)


Efter ytterligare några timmar, fick de tillslut åka hem. Väl hemma har han ätit yoghurt, pannkaka, glass, välling och en mjukmacka. Han har varit i princip som vanligt vilket vi tycker är helt otroligt! Men de säger att de brukar vara värst andra och tredje dagen så vi får avvakta och se hur morgondagen ser ut. Han kommer i alla fall att få smärtstillande minst en vecka. Alvedon fyra gånger/dygn + voltaren två gånger/dygn, känns bra att han får äta så mycket smärtstillande som möjligt.

Har varit så nervös inför denna dag så det känns riktigt bra att den är över!! Olle har verkligen varit helt exemplarisk, hela dagen! Nu är det sängen som väntar för mig, har några timmar att ta igen... :)

Kommentarer

  • Bettan säger:

    Vad duktig han varit! Hoppas att de närmsta dagarna inte blir alltför smärtsamma för honom. Isglass kanske står på menyn mer än en dag denna vecka?

    2009-11-05 | 14:22:42
    Bloggadress: http://wigenstam.spaces.live.com
  • Veronica säger:

    Hoppas det fortsätter gå bra för lilleman. Och som jag sa så var Märta inte alls jobbig. Hon är ju hur go och snäll som helst. Hon är alltid välkommen här, ja Olle med förståss :-)

    2009-11-05 | 16:53:37
  • Emelie säger:

    Vad skönt att allt gått så bra! Sebastian har funderat vad Olle gjort på sjukhuset egentligen och undrar när han kan komma och leka med blixten bilarna ;-)

    2009-11-05 | 18:16:21
    Bloggadress: http://sebbeludde.blogg.se/

Kommentera inlägget här: