ollemarta

Helgen

Kategori: Allmänt

Efter de tre kommentarerna i förra inlägget så väntar vi nog med att klippa håret på Olle. Det är ju rätt fint + att han inte själv vill klippa det.

Nu har jag efter många om och men gjort färdigt min OS mössa.  Vet inte riktigt om man kan kalla den för det eftersom jag hade helt andra färger men mönstret är detsamma. Så här blev resultatet:

Titta inte så mycket på själva personen som bär mössan (dennes man tycker att hon blev väldigt lik
 skalman i Bamse :))

 

Har varit en händelserik helg. I fredags kom svärmor och svärfar hit och sov över till lördag. På lördagkvällen hade vi några grannar över på middag (mycket trevligt!!)
och idag har Olle för första gången varit på kalas alldeles själv (alltså utan varken mamma eller pappa). Kändes lite konstigt att skicka över honom själv, fick en förnimmelse över vad som komma skall när han gör mer och mer saker på egen hand, men det är väl det som kallas utveckling och en helt naturlig sådan.

Idag har vi ätit palt och Märta var väldigt hungrig så jag tror hon tänkte att: kanske jag kan skynda på det hela om jag själv sätter mig i tallriken...Olles hår

Kategori: Allmänt

Olle börjar få lite långt hår och därför är vi valet och kvalet om vi ska klippa honom eller inte. Gör en liten omröstning här :) klippa eller inte klippa??


Här har vi en dansande Märta
När blir det lite varmare så jag kan gå ut!!??


För övrigt så har vi det bara bra. Har just börjat en kurs i kvalitativa metoder, helt på engelska, phu. Man är verkligen inte van + att det är mycket att läsa och det går så långsamt när det är engelsk text, tror jag satt tre timmar med tre sidor idag. Handlade om comparative political analysis....svårt att få grepp om kan jag säga, tur vi ska ha föreläsning om det på måndag kanske det klarnar lite.

Äntligen börjar kylan släppa lite, känns underbart skönt!

Nu ska jag umgås med min familj

skitteater!

Kategori: Allmänt

Igår var Olles förskola på teater på skogstorpet och det blev återigen ingen trevlig upplevelse för Olle...

Han berättade själv att:

-när de började bråkas med varann då ville jag gå hem!!

(Han har inte varit med om så mycket i sina dar...) Det blev helt enkelt för obehagligt när de bråkade, han fick sitta i frökens knä och det var ju bra, men igår nämde han flera gånger att det inte var bra teater...

Jag tror att han behöver få veta i förväg när det ska gå iväg på något så han kan förbereda sig.
 

Härlig helg!

Kategori: Allmänt

Vilket underbart väder det har varit i helgen!! Vi har spenderat mycket tid ute, och man känner att man får energi av solstrålarna som når kroppen. Annars har det varit en lugn helg. Markus har spenderat mycket tid i garaget för att fixa lite saker på skodan som vi köpt. Han är helt otroligt duktig om jag får säga det själv! :)Idag har Olle lekt med Joel hela eftermiddagen. Det är faktiskt en avlastning för Olle tycker ju att det är så kul och Märta tycker också om att det är andra barn här. 

I fredags var jag på MarryKay party. Vi fick prova olika rengöringskrämer och de verkade riktigt bra, men ett set med lite olika krämer gick på 3800kr!!! Så jag gick därifrån tomhänt. Jag har svårt att tro att det skulle vara SÅ mycket bättre än H&M grejer....men nog var det folk som köpte alltid... 

Nu har jag också ordnat så jag kan följa med jobbet till Kroatien i sommar så det kommer att bli två resor på kort tid. Först till Ljubljana i april och sedan då Kroatier i augusti. Jag undrar hur det kommer att gå med min flygskräck!! Jag får höra om de inte ingår terapi först :) 

Markus tycker väl inte att det är så jättekul att jag ska vara borta men...och det värsta av allt är att det kommer att vara minsta en resa varje år under forskarutbildningen....

Nu ska jag hoppa i duschen, har just avverkat ett muskelpass och jag lastade på lite mycket viker så det var lite svårt att gå därifrån utan darr i knäna...
Sedan blir det sängen i väntan på en ny vecka.

(men lite bilder ska mormor och farmor få :))


Titta så mycket hår hon har fått...
Här gilllar vi korv vid dagisbacken
Olles ord...

Kategori: Allmänt

Vi tittade i några fotoalbum för ett tag sedan och jag visade Olle på ett kort där han var i min mage. Han tittade länge och sedan sa han med ängslig röst:
-men mamma du får inte tugga i mig i din mage så där...


Efter att jag börjar jobba så har det varit lite jobbigt för Olle. Han har t.ex. klivit upp och gått uppe efter att vi lagt honom på kvällen. En kväll i veckan när Markus lagt honom så sa han:

-Olle kliv inte upp nu när jag lagt dig utan försök att sova.
Sedan stannade Markus i trappen för att höra vad som skulle hända. Efter ett tag hör han Olle med bestämt röst:

-Nej Molgan, pappa sa att vi inte fick kliva upp!!

Jag frågade dagen efter om denna Molgan och helt naturligt berättade han att Molgan är ju hans kompis som också sover i hans rum på golvet med mattan som täcke.


10 år som gått

Kategori: Allmänt

Efter inspiration från Bettans blogg om spännande händelser under de senaste 10 åren så gör jag en liknande tidslinje.

2000
Går andra året på lärarutbildningen. Efter ett första år med många omtentor så börjar jag så smått få kläm på det hela. Bor i en 1:a på Mariehem

 
2001
Flyttar till korridor och några helger efter det träffar jag Markus


2002
Vi förlovar oss i Sundsvall efter att Markus först satt sig på en nymålad bänk (och hade förstås inget ombyte) och sedan sprutat ned halva hotellrummet + honom själv och mig med champange (efterom flaskan legat och skumpat fram och tillbaka i baksätet på 240'n) 

2003
Vi bor på Fysikgränd i en 3:a och livet rullar på med plugg och på våren får jag då äntligen ut min lärarexamen och får direkt ett vikariat på grubbeskolan som HK -lärare


2004
Markus pluggar fortfarande och jag springvickar på olika skolor.
Jag börjar plarnerna på stundande bröllop...2005
Vi gifter oss i Hortlax kyrka


Några dagar efter så åker vi på bröllpsresa till Bullgarien


2006
Börjar bli lite otymplig eftersom magen växt under flera månader, samtidigt som vi bestämmer oss för att köpa hus i Sävar
                   

Tillslut kommer så Olle till världen! Med sin ankomst förändrar han vårt liv totalt!!


2007
Får ett vikariat på universitetet som adjunkt, spännande och givande.

2008
Magen börjar återigen växa...


Så kom hon som en fartvind. Märta hade verkligen bråttom till världen (när hon väl bestämde sig) och än en gång har en människa förändrat familjen.


2009
Livet som hemmamamma är inte alltid en dans på rosor men det är otroligt givande och ingen dag är den andra lik.


2010
Så återvänder jag till univeristetet åter igen. Denna gång som doktorand...