ollemarta

Sista dagen som mammaledig :(

Kategori: Allmänt

Ja nu är det sista dagen som man är mammaledig. Imorgon börjar nya livet....känns lite nervöst samtidigt som jag ser fram emot att det ska börja. Men framför allt känns det riktigt jobbigt att föräldraledigheten är slut, och risken finns att det blev den sista. Visst har det varit jobbigt ibland men det glömmer jag fort och just nu kommer jag bara ihåg så kul det varit, men det är definitivt på grund av mina underbara grannar som också varit hemma!! Kommer att sakna kaffeträffarna och uteträffarna MYCKET!!
Nu ska jag inte bli så nostalgisk vi bor ju trots allt grannar så vi lär träffas igen :)

Olle och Märta är i en mycket harmonisk period just nu. Idag har Olle mer eller mindre gått runt till olika kompisar. Först var han hos Joel från 12-15 sedan gick vi en sväng till Elsa Wigenstam när vi skulle hem så gick Olle ut före mig och när jag kom ut var han borta. Då hade han gått till Elsa Wennberg för att leka så han var inte hemma förrän vi 16 tiden....Han gillar verkligen att vara med kompisar.

Men picknick med syrran är inte heller helt fel...


Kompisen Elsa är alltid välkommen


Här är det fredagsmys med chips och ostkrokar...hur ska detta sluta :)

Har beställt lite sommarkläder från HM katalogen. Tror ni Märta kommer att bli farlig på beachen i sommar eller...)


Nu kan hon till och med ha tofs


Inez och Märta


Olle och Elsa. Det var -20 grader så det blev en kort tur ute...
Nya groventrén

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder på barnen. Mattan i grovis har blivit en favoritplats för barnen. Olle leker mamma och pappa och gör upp en brasa av skor sedan grillar han korv där. Han har verkligen börjat leka mycket rollekar nu för tiden och fantasin flödar...:)


Märta vill så klart också vara med.Ibland får även pappa vara med (det är natt om ni undrar)
Pappa är en favoritleksak, (dock verkar det som om Markus har en annan uppfattning)Märta har lärt sig att ta sig upp på skåpen. Hon tar det lilla rosa smyckeskrinet och kliver på det så är hon snabbt uppe...Allt har sin tid

Kategori: Allmänt

Börjar vara på sista versen med mitt 40% jobb. Har rättningar av examenarbeten kvar och några eftertjälkare men inga stora saker, känns ganska skönt att det snart är slut för det tar faktiskt på att jobba så pass mycket kvällar och helger som jag periodvis gjort. 1 februari drar det nya spännande jobbet igång och ännu roligare blev det när jag fick mail idag om att ingångslönen för doktorander höjts med ca 1000kr. Alltid bra :)

Vi har så smått börjat tänka på att kanske byta ut Forden mot en lite större bil. Känns som om den är i minsta laget och vi tror att det är nog nu som man ska byta, innan vi måste punga ut med en massa reparationskostnader som lär komma snart. Jag vill ha en mondeo 08-09. Markus är mer inne på en V70, men om jag känner Mackan rätt så lär det dröja (om det ens blir nått..) eftersom han måste läsa allt som finns om alla märken först :).

Vi har en lite jobbig period med Märta nu när vi ska lägga henne. Hon vill absolut inte sova och hon håller sig vaken och skriker minst 30 minuter varje kväll. Trodde att det skulle börja lätta men hon har hållt i ca 1½ vecka nu. (hon är envis den rackaren), så i helgen ska vi korta ner dagsturen till 1 timme och se om det hjälper....Iofs så sover hon ju dryga 12 timmar på natten så hon kanske inte ska ha mer än 13-13½ timme per dygn...jaja vi får se om det hjälper.

Köpt kort på träningslokalen här i Sävar har jag också gjort, så i måndags åkte jag iväg på ett muskelpass och gissa om jag haft och har träningsverk!! Dagen efter var det inte så faligt men igår och idag har det verkligen känts! På söndag blir det att plåga sig igen.
 
Kallt är det också ca 20 minus var det idag, nu vill vi ha värme! Olle frågade i kväll om vi inte kunde ha ett hus bredvid stranden så vi kunde bada lite mer. Ja sa att om vi skulle kunna bada den här årstiden skulle vi vara tvungen att flytta långt härifrån, då tyckte han det var bättre om vi skaffade en pool...

Nu måste jag jobba lite.

 

   

Konversation på hög nivå

Kategori: Allmänt

Så här kan tankarna gå för en 3 åring... Olle var hos Sebastian och lekte efter förskolan idag och när jag kom för att hämta honom bröt allt loss. Han nöp Sebastian, jag blev arg och ville att han skulle säga förlåt men han var helt hysterisk. Han sa att han kunde inte andas, han var sjuk och hungrig så jag sa att han skulle ringa och be om ursäkt när han lugnat ner sig. Väl hemma så bestämde vi att han själv skulle säga till när han kände för att ringa. Efter ett tag kom han och sa:

-mamma! Vi gör så här! att när jag har ätit pannkakan så ringer jag.

Han hann inte mer än svälja sista tuggan förrän han han ville ringa.
När han får Sebastian på tråden så säger han:

-vad gör du just nu? (Enligt Olle svarade Sebastian jag vet inte)
-Just nu tänkte då i alla fall jag säga förlåt!
-....
-FÖRLÅT!!
-ha det bra vi ses hej då!

Så kan en konversation se ut mellan 3åringar...:)
 

Bilder på barnen till svärmor :)

Kategori: Allmänt

Har egentligen inget att skriva men farmor vill bara ha mer och mer bilder på barnbarnen, så här kommer några :)


Spelar hajsången...


Värsta städtjejen!


Olle med sina polare.


Herr och fru Lindblom (snygga som få :))

Bilder från jul och snöyra...

Kategori: Allmänt

Nu kommer lite bilder från julleddigheten + det som väntade oss när vi kom hem...snö!!! Tror inte att jag sett såna mängder snö!, tur att vi har underbara grannar som skottat åt oss när vi varit borta annars hade vi garanterat inte hittat igen vår infart och hus :)


Johanna, Rebecca och Kevin tar för sig av maten


Märta trivs med sina kusiner


Så kom äntligen tomten med en massa paket!


Olle var helt i extas och kramade paketen som var till honom


Det blev MÅNGA paket!

Jag fick ett presentkort på simhallen så nu kan jag köpa mig ett träningskort, känns perfekt att kunna komma igång med träningen!

Markus fick en rakapparat som verkar fungera riktigt bra för honom.


Olle gillar också sina kusiner :)


Annandagen åkte vi upp till Piteå för att ha middag med mina syskon. Vi är 16 stycken när alla är med så det är en stor familj i ett litet hus.


Vi åkte sedan vidare till Kristineberg och där fick Olle och Märta träffa sina andra kusiner Anton, Edvin och Martin


Olle har verkligen varit förnöjsam och på bra humör. Farmor och farfar har verkligen tagit hand om dem bra!

När vi kom hem såg det ut så här!