ollemarta

Kristineberg

Kategori: Allmänt

Idag har vi anlänt till Kristineberg efter några dagar i Piteå. Julen har varit mycket bra och precis som vi ville ha. I Piteå har det varit full upp och jag har passat på att mellandagsshoppa när vi hade tillgång till skötning. Jag fick mig byxor, kofta, tröja till mig och en vinterjacka till Märta. Kallt har det varit och är!! I Piteå var det 21 grader kallt igår och på vägen till kriberg har det ett tag 27 grader men just nu är det "bara" 19 så vi hoppas att det blir mildare till imorgon så vi kan vara ute och skjuta lite raketer. Vi stannar hos svärmor och svärfar över nyåret och åker sedan till Sävar nyårsdagen. Tyvärr kommer det inga bilder nu utan det kommer när vi är tillbaka i Sävar.

I Piteå har vi både hunnit träffa mitt gamla kompisgäng och kvällen efter gymnasietjejgänget. Alltid lika roligt att träffa gamla kompisar!! Känns verkligen precis som vanlig när vi har våra träffar med tjejerna från gymnasiet trots att det gått över 10 år sedan vi gick ut. Vi åtta är otroligt olika och jag tror det är därför som vi fortsatt att träffas två gånger per år, vi har ett stort utbyte av varandra och man har alltid ont i käkarna efteråt eftersom vi fått skratta så mycket :)!

Nu ska jag gå och vara trevlig med mina barn, man och svärföräldrar som sitter klistad framför Ice Age 3

sjukdom...

Kategori: Allmänt

Här verkar det inte bli så mycket bättre med magsjukan...Jag är frisk och Olle verkar helt som vanligt. Vi trodde ju också att Märta (som fick sjukan första av oss) vad frisk men torsdagkväll kräktes hon igen och igår var hon inte pigg med mycket diareér. I natt har hon kräkts igen och har fortfarande diare. Markus som var pigg igår på dagen blev sjuk igen igår kväll. Idag är det nog lite bättre men inte alls bra...Hur länge kan en magsjuka hålla i sig, man är ju van att den ska vara över på ca 1 dygn. Jaja det är bara hoppas att vi är friska till julafton. 

Annars är det bra, jag hann precis göra bort mina lektioner som jag hade i veckan innan jag blev liggande. Tyvärr kunde jag inte gå på Sinas disputationsfest som jag hade planerat och det är jag så besviken över...Som tur var var jag och mamma så pass friska att vi kunde åka på Sissels julkonsert som vi köpt biljetter till sen länge, och det var riktigt bra! En höjdarkonsert med många underbara sångröster!

lägger ut lite bilder också från några veckor sedan när vi var på leos lekland med grannfruarna med barn. och lite annat.


Spelar fyrhändigt.
Ser Ice Age 3

I torsdags hade vi ordnat tomtekväll för barnen. Vi hade tänkt att vi skulle har grötmiddag först men med tankte på rådande magsjuka så avstyrde vi det men själva mötet med tomten skulle vi ha kvar. Det var -20 grader men det var bara att klä sig sen fick alla barn lämna sin önskelista och så fick det en tidig julklapp av honom.

Tidigare hade barnen fått ett brev i brevlådan av tomten att han ville träffa dem. Det var mycket uppskattat av barnen (och det vuxna). Olle var inte alls rädd så han stegade direkt fram till tomten och gav honom önskelistan.

nu kommer bilder...

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder

Detta är när vi åkte upp till Piteå på 1: adventOlle och Hilda


En kväll bestämde vi oss för att baka lite pepparkakor (godast var dock degen) men det blev några pepparkakor i alla fall som Olle gillade skarpt.


Här lite försök till julbilder...inte lätt...Långt mellan inläggen

Kategori: Allmänt

Nu var det länge sedan jag skrev något här, men Markus har installerat något nytt program på datorn (två gånger...) så bildprogrammet måste installeras igen och det är inte mitt område så därav inga inlägg eller bilder på länge. Olle är hemma idag med någon typ av magåkomma, men jag vet inte...han har bajsat en gång i går på dagis inget hemma sedan dess, äter som vanligt och verkar hur pigg som helst. Han verkar dock inte så påverkad av magsjukevirus men vad jag förstår kan han ändå smitta någon annan som drabbas hårdare så det var lika bra att han fick vara hemma.

Nu när Märta sover så har han fått se film och jag har jobbat och det har gått superbra!!

Som nu alla vet så har jag ju fått doktorandtjänsten som jag sökte. Känns riktigt spännande och intressant. Men det är skräckblandad förtjusning, och jag hoppas att jag fixar det...

Börjar anställning från 1 februari och då ska Markus vara hemma med barnen minst fyra månader eventuellt längre. Känns jättebra att han också får vara hemma både för hans skull och för barnens. Så dagis blir det inte förrän augusti för Märta och då hoppas jag att hon får plast på samma som Olle.

Bilder kommer senare.
Nu vaknar Märta så det är bäst att hämta henne...