ollemarta

Smått och gott

Kategori: Allmänt

Dagarna går och just nu är det en bra period. Märta är frisk men Olle har blivit lite förkyld dock inte så mycket så vi får hoppas att det inte blir mer. Igår fick Märta vaccineringssprutan och hon verkar inte heller särskilt påverkad. Vaknade vid 22 tiden igår och var missnöjd, märktes att hon hade ont men efter en timme somnade hon om och har sovit hela natten. Markus har flexat på förmiddagen så jag kunde åka på jobbet och göra bort lite saker + att jag var på intrevju om doktorandtjänsten som jag sökt.

Olle var ledig i tisdags så vi passade på att åka inte till stan och köpa julklapp till Markus, tyvärr var den slut...men vi hann i alla fall äta lunch på max, en favortisysselsättning för Olle :) Märta var också hur nöjd som helst så det gick verkligen över förväntan.

På lördag åker hela familjen till Piteå för att fira 1:a advent. Känns riktigt kul! Saknar mina syskon!! Så det ska bli skoj att få träffa dem, öven om det bara blir en kort visit.

Har fått dagiskorten på Olle. Tyvärr hann han inte vara med på gruppbilden men han fick vara med på enskilda kort och det var ju bra.


Söt blev han också (som vanligt :))


Det här är Märtas favorit sysselsättning just nu, men hon tar sig inte ut själv...


Hörselkåporna gillar de båda två så man får köra turordningsregler :)


Detta är en typisk bild på morgonen. Man kan inte annat än älska sina barn över allt annat, även om de är krävande ibland. Man får verkligen mycket tillbaka av dem. T.ex. får jag världens goase puss på kinden varje morgon Olle kommer till vårt sovrum. Han bryr sig aldrig om att man ibland ser ut som sju svåra år med sminket liggande mer under är på ögonen.Storleken har betydelse...

Kategori: Allmänt

I går var vi ju som sagt på badhuset och detta är vad som utspelar sig i herrarnas duschrum
Efter lång och noga iaktagelse så säger Olle till Markus

-Pappa! Pojken med handduken har till och med större pink än dig! (högt och tydligt)

Ja vad svarar man på det? Sista gången Markus går på badet med Olle :)

Bilder

Kategori: Allmänt

Är tredje gången jag försöker ladda upp lite bilder men det verkar vara väldigt segt får se hur det går nu. Här kommer i alla fall lite bilder på Ferievägen 33:s sötaste :)


Ni får bortse från miffot i mitten :)

Här rullar dagarna på. Ikväll har vi varit på badhuset hela familjen och det var riktigt mysigt. Vi var ensam i badet nästan hela tiden som vi var där. För Märta var det första gången och det gick över förväntan! Hon var inte alls rädd för vattnet utan mer konfunderad över stället. Olle börjar tycka att det är skoj att vara där och idag ville han t.om bubbla!

Märta är rätt jobbig nu. Hon skriker som en stucken om hon inte får som hon vill och så fort man sätter sig vill hon upp i famnen och sedan blir hon som en ål. Olle tycker att det är jobbigt när hon skriker så mycket så han sitter ofta med händerna för öronen. Samtidigt är hon ju så söt där emellan. Hon vill ju göra precis som Olle. På morgonen vill hon helst inte ha välling längre för Olle har börjat med macka och mjölk och det vill hon också ha. Hon ska sitta precis bredvid honom i soffan och sitter han vid köksbordet ska hon också göra det. I morse blev det riktigt gulligt...:)


I kväll har vi fått svinvaccinet jag och Markus (Olle fick redan förra veckan) så nu ska vi nog snart vara skyddade mot denna jobbiga flunsa.

Skötning...

Kategori: Allmänt

Har påbörjat min jobbvecka den här veckan och därför är mormor och morfar hos oss och hjälper till med barnen. Morfar stannar till i morgon och mormor tar bussen hem på fredag. Känns riktigt skönt att ha dem här, och Olle är i det närmaste förälskad i mormor!! Han visste inte riktigt hur han skulle bete sig när de kom så han började slå sig själv och ramlade ihop på golvet :). Sedan la han beslag på mormor så de syntes inte till så mycket mer den dagen.

I alla fall så går det jättebra för honom. Han har verkligen inte klagat mycket på att han har ont, visserligen får han smärtstillande kontinuerligt och det ska han få ytterligar några dagar, men inte trodde jag i min vildaste fantasi att det skulle gå så här bra. Mat äter han bättre nu än innan operationen. 

Har idag fått veta att det är tre stycken som är behöriga av dem som sökt doktorandtjänsten, så det står mellan mig och två till, varav en är en rätt känd HK lärare som skrivit en bok och håller en mängd olika föreläsningar om pedagogik, så när jag fick veta det kändes det rätt kört...tyvärr, men hoppas kan man ju alltid...Annars blir det ett halvår till som hemmamamma, tur man har grannar som också är hemma annars tror jag att det skulle bli lite tungt.

Nä nu måste jag nog vara lite social med mina kära föräldrar!


     

Operation

Kategori: Allmänt

Idag var alltså Olles operationsdag. Vi skulle vara på sjukhuset klockan 07.00 så det blev en tidigt morgon. När han vaknade skulle vi emla hans hand och armveck och det tyckte han inte om. Han gillar överhuvudtaget inte plåster, men det gick. Veronica skulle sköta Märta, så klockan 06.45 knatade jag över med henne och det var uppstigna och klädda grannar. Snacka om änglar till grannar!! Här på Ferievägen har vi såna underbara grannar!

Åkte in med egen bil (Olle och Markus hade åkt lite tidigare). När jag kom dit var han i full gång med att leka med sjukhusleksakerna. Han hade fått byta till en liten vit skjorta.

Tyvärr ingen bra bild eftersom den är tagen med mobilkamera...

Vid 08.00 fick vi åka in på operation. Han hade då strax innan fått dricka en superäcklig medicin som skulle göra honom lite slö, men det verkade inte påverka honom nämnvärt. Han körde rally med sina bilar och han hade en sköterska som körde med honom i korridoren.

Tillslut var han tvungen att gå till operationssalen, Markus var med honom tills han somnade. (Vilket inte var en så kul upplevelse för Markus...).

Sedan var det bara att vänta och vänta...kändes som att tiden stod stilla, men efter ca 1.20 kom de med honom och vi fick följa med till uppvaket. Han var inte så glad första gången han vaknade men han fick morfin och då somnade han om och sov nästan 2 timmar.

Nästa gång han vaknade var han på bättre humör och då fick han också en glass. (Då hade jag åkt hem för att hämta Märta. Kunde ju inte ha Verran till att sköta hela dagen)


Efter ytterligare några timmar, fick de tillslut åka hem. Väl hemma har han ätit yoghurt, pannkaka, glass, välling och en mjukmacka. Han har varit i princip som vanligt vilket vi tycker är helt otroligt! Men de säger att de brukar vara värst andra och tredje dagen så vi får avvakta och se hur morgondagen ser ut. Han kommer i alla fall att få smärtstillande minst en vecka. Alvedon fyra gånger/dygn + voltaren två gånger/dygn, känns bra att han får äta så mycket smärtstillande som möjligt.

Har varit så nervös inför denna dag så det känns riktigt bra att den är över!! Olle har verkligen varit helt exemplarisk, hela dagen! Nu är det sängen som väntar för mig, har några timmar att ta igen... :)

...

Kategori: Allmänt

Nu är nästa allhelgona helgen över och vi har haft det riktigt mysigt! I fredags var Markus ledig och då passade jag på att åka in på jobbet för några timmars jobb, men eftersom jag var utan barn passade jag även på att åka till optikern, klippa mig och storhandla så det belv inte så många timmars effektivt jobb.

I går var Bettan och Anders med familj över på middag och vi hade det jätte trevlig! Det är så perfekt att det är så nära så de kom tillbaka en stund när barnen hade lagt sig (Babyvakten når mellan husen).
Det är så kul att få prata lite mer lugnt, även fast det gick super bra med barnen också.

Har klippt Olles hår så här kommer lite före och efterbilder...Efter

Förra veckan var vi på vårdcentralen för att kolla upp så inte Olle fått diabetes. Vi har reagerat över att han börjat dricka onormalt mycket och på förskolan har de också reagerat över detta så vi tyckte att det var lika bra att kolla upp det. Alla värden var perfekta och det var oerhört skönt! För att han varit så duktig när de tog stick i fingret fick han några tatueringar från sköterskan. Han var mäkta stolt över dessa och ville absolut att vi skulle ta kort på dem.Nästa vecka, på onsdag blir det operation av Olles halsmandlar. Känner mig riktigt nervös även fast jag vet att det inte är någon stor operation, men det känns i mammahjärtat...