ollemarta

Ännu mer bilder

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen fått fotografbilderna, efter många turer fram och tillbaka. Ett tag trodde de att jag försökte lura dem att få en extra uppsättning eftersom de såg att bilderna redan var betalda....Jag var inte särskilt nöjd och tänkte att jag nog inte skulle behålla dem, men när de igår kom gick det ju inte att skicka tillbaka dem, för hon blev ju så söt!! (Jag ångrar bara att jag inte tog med Olle så vi fick syskonbilder också)

Här är hon i mammas glasögon

Lite bilder på 1 åringen

Kategori: Allmänt

Tog lite bilder på Märta i morse. Klänningen fick hon av grannen (Eva) i present.


Tillslut blev hon lite less...

Märta 1 år

Kategori: Allmänt

I fredags hade Märta sin första födelsedag. Hon har ju varit jättesjuk efter sin vaccinspruta och vi var oroliga att hon inte skulle hinna bli kry innan han hade födelsedag, men natten innan så sov hon hela natten så vi kunde ha det traditionella firandet på säng även för henne. Hon verkade lite konfunderad när vi kom in till henne sjungande "ja må hon leva" och med kameran och presenter i högsta hugg, men hon blev nöjd över de hon fick.

Olle fick vara hemma den dagen och vi spontanbjöd över grannarna på tårta och bullar så det blev ett litet firande i alla fall.På kvällen gjorde jag en festmiddag för resten av familjen och vi hade det riktigt mysigt!!


I går blev vi bjudna på middag hos våra kompisar på tomtebo. Det är alltid så festligt och trevligt, men det är lite synd att vi nästan aldrig hinner prata i hela meningar eftertsom det är ganska fullt upp när det är fyra barn som springer mellan benen...jaja det blir nog bättre när de blir äldre. Söta är de i alla fall de fyra barnen på 4, 3, 2 och 1 år.
Magnus hade gjort Italiensk lax med pesto och parmaskina, ris och en jättegod sallad med mozzarella. Till efterrätt hade Sara och Nils gjort en pollytårta med grädde. Gissa om vi var mätta när vi åkte hem :)


Tyvärr blev det bara en bild på storkillarna...får ta mer bilder nästa gång :)

Helgen

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi till simhallen med kusinerna Kevin och Rebecca (Och Johanna). Det var verkligen behövligt. Olle var rätt skraj och höll krampaktigt tag om mig när vi var i den stora basängen. Jag betämde mig för att köpa ett tiokort så att Olle kan träna och bli mer vattenvan. Tyckte dock att han var lite spak innan vi åkte och mycket riktig, när vi kom hem hade han 38,5 grader. Så det blev en lugn kväll och idag har vi bara varit ute en liten sväng. Varje gång jag säger att han ska ta det lugnt för han är sjuk, protesterar han och säger att han absolut inte är sjuk utan har bara lite feber.

Vi satt och filosoferade vid matbordet tidigare idag och då kom vi på att han skulle skriva en önskelista till tomten. Detta är vad han önskar sig:

*Tokiga bilarna
*Atjobilen
*Arga bilen som kör bakom Blixten
*Sheriffen med sirenen på taket som säger tut tut
*Blå chic hicks
*Jättestor studsmatta
*Ko
*Blåa doc Hudson
*Blå snutte

Försökte få honom att tänka på något annat än bilar och det gick ett tag men sedan var han tillbaka i biltankar igen.

Nu har doktorandtjänsten kommit ut och jag ska träffa två arbetskompisar som ska hjälpa mig med min idéskiss. Känns riktigt bra att bolla idéer med några fler som är insatt i ämnet. Sen är de ju helt fantastiska som vill avsätta en eftermiddag för min skull...


Lite gamla bilder

Kategori: Allmänt

Hittade lite gamla bilder på Olle när han var under 1 år. Kommer ni ihåg hur han såg ut?

Här är han ca 2 månader


Här ett halvår


Här hans 1 år dag

Här har vi Märta ungefär samma ålder

Märta ca 2 månader


6 månader


Snart 1 år

De är inte så lika varandra tycker jag.

Bilder

Kategori: Allmänt

Har inte hänt så speciellt mycket i veckan. Märta har i alla fall sovit mycket bättre de senaste nätterna så vi hoppas att "fasen" börjar vara över för denna gång. I onsdags åkte jag in till stan en sväng för att köpa lite tyg till nya kuddar i soffan + se om tyg till nya gardiner i köket men det hittade jag inte. Det har varit rätt lugnt med jobb denna vecka och Olle har faktiskt fått vara ledig både torsdag och fredag från förskolan och det har gått riktigt bra.

I går var vi på biblioteket för första gången och lånade lite böcker, och oj vad vi har läst!! Vi lånade en bok som heter "Vresiga Valter får en vän" och än så länge är det en klar favorit, både för mamma och Olle :).

Har börjat höststäda lite på gården, har riktigt blivit höst och kallt, men som det är nu får vi nästa dra ut Olle eftersom han inte får cykla längre. Han och en kompis drog alldeles för långt bort ytterligare en gång i veckan så då åkte cykeln in för vintern, och det är verkligen inte populärt!

Här kommer lite bilder på barna så klart :)


Märta är överlycklig när hon får sitta på blixtenstolarna i lekstugan (hon passar på när Olle är på förskolan).


Sötis!


Så här går det när pappa ska klä på...


Så här hittar jag gullungarna rätt ofta (oftast Märta), under bordet och smaska på rester som fallit ner :)