ollemarta

Klagan

Kategori: Allmänt

VARNING! Detta är ett klagoinlägg så ni som redan hört tillräckligt av min klagan på gatan han skippa att läsa detta :)

Nu har vi kommit hem från några dagar i Piteå. Min barndomskompis Emma har fyllt 30 år och hon hade fest i lördags så det var mycket därför jag åkte hem. Det var riktigt roligt och jag fick tid att träffa och prata med flera gamla kompisar.

Jag har börjat inse att det är ganska jobbigt att åka iväg själv med båda barnen så det kändes nästan som att det inte blir så många fler gånger innan Märta är lite äldre. Blir lätt slitigt när man inte är hemma och måste passa henne för så mycket.

Sedan har hon en period nu när hon är vaken på nätterna! Känns som att det är varannan natt hon är vaken från 1 tiden till 4 ungefär (inatt var det 01.20-04.20). Vi ser att hon håller på att få två kindtänder, men det är lite konstigt att så fort hon kommer till våran säng börjar hon skratta och klättra på oss, verkar som att hon inte alls är trött...konstigt. Jag håller på att bli tokig på detta!! Man är ju inte direkt van att vara vaken så många timmar på natten längre, och Olle får som synd är ta mycket på dagen eftersom tålamodet är som det är...(tur han är på förskolan...)
Nej men usch vad det blev tråkigt!!

Jag hoppas verkligen att detta är snart övergående, så vi kan börja få sova hela nätter igen!

Märta fyller år

Kategori: Allmänt

Märta fyller ju som bekant snart 1 år så jag frågade Olle vad han tror att hon önskar sig. Han säger direkt:

Jag tror hon önskar sig en tokig bil (en bil som Olle velat han länge)
Nja det är ju du som önskar dig den säger jag.
Då tittar han djupt i Märtas ögon och säger:
Visst önskar du dig en tokig bil, sedan nickar han för full eftersom han vet att hon brukar härma honom.
Till slut gör hon det och då är han snabb på att säga:
Titta mamma hon önskar sig visst en bil!!

Farliga saker!!

Kategori: Allmänt

Igår när vi gick ut eftermiddagen så träffades så klart de andra barnen på kvarteret. Olle och Sebastian cyklade för fullt, efter ett tag tyckte vi att de varit borta lite för länge för att bara cykla runt kvarteret som de har lov att göra. Markus tog cykeln för att leta efter dem, han var borta väldigt länge. Jag gick in med Märta eftersom det började bli skymning och det var dax att göra kväll. När det hade gått en bra stund dök Olle och Sebastian upp, men inte Markus. Jag kunde få ur Olle att det varit jätte jätte långt bort, tror det varit till en lekpark en bra bit härifrån. Gissa om jag hann bli orolig! Försökte se om Markus tagit sin mobil så jag kunde ringa honom och säga att de är hemma men så klart låg den kvar hemma. Efter ytterligare ett bra tag kom Markus med mer eller mindre panik i ögonen och frågade om de inte har kommit hem än, och det hade de ju så han tog en lättnandes suck...

Idag är det cykelförbud både för Olle och Sebastian....Senare på kvällen säger Markus: Nu förstår man lite hur Englas mamma hade det när inte hon inte kom hem....




Martin

Kategori: Allmänt

Igår drog vi en sväng upp till Kriberg för att se på den nya kusinen Martin tre veckor. Han var jättsöt och verkade riktigt snäll.


Gick riktigt bra att bara åka upp över dagen, ganska skönt att vakna upp hemma. Med tanke på hur natten varit var det nog tur att vi var hemma , annars hade Märta väckt hela Kriberg!! Hon vaknar vid 01.00 och skriker, det blir bara mer och mer och hon ger sig inte. Vi ger henne ipren men det verkar inte hjälpa. Så länge vi är i hennes rum är hon tyst men så fort man smyger ut så börjar hon om. Vid 03.30 tog vi över henne i vår säng och då somnade hon ganska fort, men sedan klarvaken vi 06.00. Detta gör hon några gånger i månaden, men de senaste fyra nätterna har det hänt två gånger. Ibland är dessa små änglar ganska billiga...


Veckan som varit har jag som sagt jobbat och det har blivit några sena dagar så nu känns det bra att vara hemma igen. Jag är inte riktigt van att vara från barnen så länge, men det har nog gått jättebra att ha mormor här, barnen har varit nöjda. Nästa vecka ska jag och barnen upp till Piteå. En barndomskompis ska ha 30 års fest så då passar vi på att åka hem redan på torsdag.

Måste bara visa vad jag beställt till barnen!Sebastians mamma tipsade om att man ju kunde beställa skor från ellos och utnyttja de rabatter som kommer stup i kvarten så det jag gjorde. Två par kavatskor.

Olles skor

Märtas

Sen kunde jag inte låta bli att beställa lite till mig själv också.... jag måste bara ha lite höstkläder :)


Detta var några av fynden jag gjort (hoppas jag, har ju inte fått det än...)

Hänt i veckan

Kategori: Allmänt

Här i Sävar händer det inte så mycket just nu. Vardagsrutinerna är i full gång. Idag har jag åkt in på jobbet för att träffa några kollegor. Märta var riktigt duktig, hon sova ca 2½timme ute på balkongen på jobbet så vi hann planera en hel del! På söndag kommer mamma hit med buss för att sköta barnen. Hon stannar hela veckan eftersom jag kommer att jobba heltid nästa vecka. Känns som en otrolig förmån att få ha henne här, och att hon ställer upp!! En vecka här är ju rätt mycket och inte nog med det, hon kommer två veckor till under hösten. Olle ser fram emot att hon ska komma men är lite konfunderad att inte morfar ska följa med. Det är som om han inte riktigt tror att morfar kommer att klara sig själv hemma i Piteå.

Märta har varit lite grinig de två senaste dagarna och hon har även haft riktigt taskigt i kistan. Efter varje måltid har hon bajsat och det mer av den lösa varianten (om ni nu ville veta...) Hoppas att det blir bättre snart.

Olle verkar trivas bra på förskolan. Idag blev det en rätt lång dag. Lämnade honom 08.30 och hämtade 15.00, men när jag kom ville han inte alls hem. Det känns som om han tycker att det är roligt igen, och den nya personalen verkar toppen!

I söndags lekte Olle med sin kompis Sebastian och de är så söta tillsammans att man vill bara krama dem :)
Här ett litet smakprov



Olle gillar ju att kramas och pussas och här fick Märta ett smakprov på det. Hon var måttligt förtjust...



En typisk bild Märta med mat i munnen...

IKEA

Kategori: Allmänt

I lördags åker jag och grannfruarna på en bussresa till IKEA i Sundsvall. Det blev en tidig lördagmorgon eftersom bussen gick strax efter 07.00 från kajen i stan. Vi hade alla sett fram emot att få en heldag med shopping och en dag utan barn (och man :)).


Här är brudarna!

Vi hade en underbar dag med mycket skratt och shopping. Som tur var var det inte full buss för vi från Sävar tog upp ungefär halva lastutrymmet med våra grejer, hade nog varit svårt att få med allt om det varit fullt i bussen.

Här är allt jag köpte


Vi är helnöjda särskilt med TV bänken förutom att när vi kom hem och öppnade paketet var en sidoskjutdörr i tusen bitar men de ska skicka en ny. Vi monterade inte benen (tycker inte om dem) utan satte bara möbeltassar under istället. Expediten bredvid passade riktigt bra. Nu ska jag bara försöka sy gardiner av tyget jag köpte (är tredje tyget uppifrån).

Så här glada var några av oss på vägen hem :)




Nu måste jag fortsätta jobba...

å dagarna går....

Kategori: Allmänt

Känns verkligen som att hösten har kommit lite. Mycket för att vardagsrutinerna är i full gång. Olle på dagis, mackan på jobbet och jag och Märta hemma. Har funkat riktigt bra att jobba hemifrån än så länge. När jag lämnat Olle på dagis vi 09.00 lägger jag Märta för att sova i ca två timmar och då har jag jobbar riktigt effektivt. Just nu är det mest föreläsningar och uppgifter som ska förberedas, men jag kan tänka mig att det blir betydligt mer att göra när jag börjar få in 6-7 arbeten á 40-50 studenter...tur att inte alla arbeten kommer in samtidigt...

På lördag till söndag kommer svärmor och svärfar hit, det ser vi fram emot (synd bara att jag är borta hela lördag).
Har gjort en hel lista på saker att köpa på IKEA fick tips av grannen att man kunde göra inköpslista på deras hemsida och det var perfekt!! Blir bra att åka på lördag annars blir listan för lång, kommer hela tiden på fler saker som jag "behöver".

Mamma har köpt en massa kläder till barnen nu när det varit på husvagnssemester b la ett par jättefina byxor till Olle och en klänning till Märta som skulle passa till hennes nya strumpbyxor och det blev riktigt bra.





Måste bara visa. Jag satt framför datorn och Märta var runt omkring mig men efter ett tag blev det helt tyst, när jag vänder mig om ser jag att hon lagt sig i vår garderob på en kudde....hon var bara för söt...




Hon blev lite för nyfiken när jag började ta kort.