ollemarta

Snart påsk!

Kategori: Allmänt

Ja då jobbar man bara en dag till sedan bär det av till Piteå och sedan en dagstur till Kriberg för att vara med på Martins (Markus systers barn) dop. På skärtorsdag har vi den årliga påskmiddagen, även om den blir lite annorlunda i år...Känns som vanligt jättekul att få träffa mina syskon och syskonbarn! Däremot har de inte lovat så bra väder så vi får se vad vi hittar på.

Helgen som var hade jag och Olle en riktigt mysig dag. Först åkte vi in till Coop och Rusta sedan åkt vi vidare till stora stan som han kallar det. Där hade jag lagt av lite kläder som jag hämtade samt att vi lyxade till det med att äta på Max. Det är så mysigt att få rå om storkille lite för sig själv ibland, ofta är det kamp om min uppmärksamhet särskilt när jag kommer hem från jobbet. Allt för ofta är det den lilla vilda som vinner genom sitt enträgna skrikande....Hon vet hur hon ska göra för att få sin vilja igenom den där damen....bävar redan för tonåren :)
Väl hemma från stora stan hann vi bara hämta badväskan sedan åkte vi raskt vidare till badhuset här i Sävar. Där var kusinerna Kevin och Rebecca också. Vi hade det mysigt även där. Olle har blivit betydligt modigare i vattnet. Han vågar åka rutschkana och i lördags vågade han till och med släppa taget om mig om än bara för en liten sekund.

Väl hemma igen så hade Märta blivit sjuk med hög feber och förkylning. Hon kräktes också en omgång när feber steg till 39 grader. Riktigt spak var hon på lördagen, sov i flera timmar på dagen. Söndagen var bättre, hon hade ingen feber förrän på kvällen då den kom igen. Men nu är hon frisk förutom att hon hostar. När hon kräktes så såg vi framför oss en påsk i spysjukans tecken...men det är bara konstatera ett hon verkar vara en sån som kräks av feber och det kan ju vara bra att komma ihåg.

Här kommer lite bilder också


musikstund på skrivbordet


Söta Olle!


Busiga Märta 


Ibland åker dessa på när Märta är lite för högljudd...


Här var hon dock inte så högljudd, sov så här i flera omgångar i lördags.


Redan dagen efter kunde hon (och Olle) hjälpa eller stjälpa till med brödbaket...


Oj vad det var jobbigt att baka!
 

Utvecklingssamtal

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på utvecklingssamtal för Olle och det är ju alltid kul att få veta hur det går och hur han sköter sig på förskolan. Vi kunde gå både jag och Markus tack vare att Emelie kunde sköte Märta åt oss. (Tack snälla för det! :))

Det verkar som att han sköter sig riktigt bra och han har många kompisar som han leker med. De hade gjort en intervju med honom som var riktigt kul att höra.

Vad heter du? Olle Lindblom
Var bor du? I sverige långt bort
Hur gammal är du? två år (men håller upp tre fingrar)
Vad jobbar din mamma med? Glas
Vad jobbar din pappa med? plast glas
Vad tycker du om?
Vad är du rädd för? Monster och häxan i brunnen

Kommer inte ihåg alla frågor, men jag intervjuade honom lite mer om vad jag jobbade med och då sa han att jag jobbade med att dricka ur plastglas....:)

De hade kollat hur han kunde klippa ut en cirkel (kunde han inte alls...)
De hade också kollat färger, och han hade typ två rätt av tio. Men han kan nog mer egentligen.

Det är med andra ord mer att önska när det gäller klipp och klistra men huvudsaken är att han har kompisar och att han är snäll mot dem, då tycker jag att det är mindre viktigt om han kan klippa ut en cirkel eller inte...

I söndags hade vi en kanon dag med vacker väder. Vi gick till dagisbacken halva ferievägen tror jag där vi grillade korv och åkte pulka. Vi hade det superhärligt och trevligt!!Härifrån kan man också se TV


Nu måste jag forstätta jobba lite...

Tiden går...

Kategori: Allmänt

Helgen har vi spenderat hemma i Piteå. Vi åkte dit för att hämta Olle som varit hos mormor och morfar sedan måndag. Det har verkligen gått jättebra! De har haft aktiviteter nästan varje dag, men bara sånt som Olle gillat. De har varit på stugan med kusin Hilda, på typ Leos lekland på havsbadet också med Hilda, och barnens hus tog han med mormor redan första dagen :) 

Själva har vi haft det rätt skönt, vi har inte behövt vara arga på fem dagar!! Vi har fått lite längre kvällar och framför allt har vi kunnat prata med varandra vid middagsbordet! 

Dagarna rullar på och jag börjar se slutet på min första kurs, vilket känns skönt, nu kan jag koncentrera mig mer på kursen i utbildningsvetenskap som än så länge är riktigt intressant. 
Resan till Ljubljana närmar sig och jag måste förbereda en presentation av mitt forskningsprojekt på engelska, vilket känns rätt gruvsamt...men jag får tänka på att de inte heller har engleska som modersmål dit vi ska, så de lär inte vara så mycket bättre.

Märta har äntligen börjat säga mamma och pappa och nu använder hon de orden flitigt kan man säga. Ger sig inte förrän hon fått oss dit hon vill :)

En dag för någon vecka sedan tog jag någon timme komp och åkte hem till barnen och det fina vädret. Vi hade picknick ute, tänkte först gå en bit men insåg att det var bäst på andra sidan gatan så vi slog läger där :) En härlig stund i snön hade vi.

Man behöver inte gå långt för att ha picknick :)


Man kan ha picknick inne också...