ollemarta

Olle 4 år!

Kategori: Allmänt

Så blev Olle 4 år i torsdags! Oj vad tiden går fort, helt otroligt.  Tyvärr tog vi inga bilder på själva födelsedagen, men han glev glad över krockodilen däremot sa han när han fick syn på studsmattan: "men jag som ville ha en drake!!" men när han sedan fick hoppa så sjöng han "Bästa dagen någonsiiin!" så det gick nog hem i alla fall :-)Mormor och morfar kom på Olles födelsedag och stannade till lördageftermiddag så de hann vara med och hjälpa till på barnkalaset som han hade i lördags + att vi fick hjälp med städning.
De enda flickorna på kalaset, de höll ihop och var hur söta som helst!!
(förutom Märta då..)

Sedan blev det fiskdamm

Idag har vi varit på marknaden, men 4 åringen är verkligen inne i en utvecklingsperiod (läs envis, trotsig, tjurig och ibland upptjäftig) så det blev en kort visit. Jag blir så på dåligt humör när jag har tänkt och planerat att vi ska ha en mysig dag. Gå en stund på marknaden och sedan fika lite, men det började bråkas redan på vägen dit och redan då är man uppretad så det blev varken karrusell eller fika. Han fick välja en heliumballong och valde Svampbob men ångrade sig sedan och ville ha en haj och var sur och arg över att han inte fick en sån iställer osv ni förstår antar jag.... Men jag ska få underhållning ikväll i alla fall. Ska se "Sex and the city 2" Det ser jag fram emot!

Så här såg föresten Märta ut i morse när hon skulle gå ut. Vi var tvungen att vara två för att få på henne kläder. Hon hade bara bestämt sig för att hon skulle vara "klädd" så där idag...(ser inte fram emot när hon är 4... :-))


The Studio

Kategori: Allmänt

I dag har jag och Stina och en kompis till henne varit på smink och modelldag med the studio. Stina hade fått en inbjudan och fick ta med två kompisar. Vi blev makade och fotade allt gratis och sedan fick vi om vi ville köpa korten. Ett kort kostade 495 kr och sedan blev det billigare ju mer kort man köpte. Jag kom hem utan några kort eftersom det inte blev så bra alls....+ att jag blev lite besviken över all väntetid som blev. Make up tog ca 5-7 minuter och sedan fick vi vänta. Fotofraferingen tog väl ca 20 minuter. Så effektiv tid var om jag tar i ca 1 timme men allt tog 4.5 timmar så då kan ni tänka er att tiden att vänta var lång...

Vi tog däremot lite bilder själva som jag lägger ut..till allmän beskådan...:-)


Före make up


efter...


Snygg som få :-) (tur man har sitt på det torra...annars kan det nog bli svårt... :-)


Telefonen alltså...


Mycket finare bilder kommer här!


 

Värmebölja!

Kategori: Allmänt

JA i helgen har det verkligen varit varmt och härligt!! Fyra lediga dagar med ca 25 grader är fyra dagar med massor med jobb ute. Vi har kapat buskar (som vi nog gör varje vår...), räfsat, fixat en ram runt trädgårdslandet, fixat växthuset som gick sönder i vintras, planterat planter i växthuset samt börjat måla staketet en andra gång. Det har under de tre åren som de stått uppe bara varit grundat så nu kände vi att det är nu eller aldrig som andra varvet måste dit. Men det känns oändligt långt, när man sitter och målar och tittar åt sidan ser det ut som att det aldrig ska ta slut....men det närmar sig faktiskt slutet nu. Bara imorgon kvar att måla om det är fint väder.

Jag har fixat lite nya dynor på altanen och en ny duk + lite ljuslyktor och i lördags kom grannarna över på grillat så då fick de sitta vid den nystylade hörnan :-)


Barnen satt förstås vid eget bord.

Idag har jag "jobbat" hemifrån men det är verkligen inte enkelt.... + att jag skulle följa Olle på 4 års kontrollen och det tog över två timmar. Han vägde 18.4 kg och var 106cm (tror jag) lång. Hörseltestet fixade han galant men synkollen ska vi göra om till hösten. Tror mest att han var okoncentrerad och tyckte att det var lite obehagligt att ha en lappa för ögat, men det är bra att de inte lämnar det utan att vi får göra om det senare.  


När vi kom hem från 4 årskontrollen väntade Olles kompisar på honom. Då fick de lite mellis i lekstugan. Märta ville ju så klart också vara me på ett hörn. Det är helt fantastiskt underbart att det finns kompisar så nära, dessutom så fina kompisar!!

I går tog jag lite kort på sötbarnen och så här blev det :-)
 

Puss på dig syrran!!


Inte bara brorsan som är sörstig...


Storgrabben!!


 

Känns som att det är dax!

Kategori: Allmänt

Ja som rubriken säger så känns det verkligen som att det är dags att uppdatera lite vad som händer.

Har varit en riktigt skön helg, vi har hunnit mer lite trädgårdsarbete samt ett besök hos kusinerna på Umedalen. Härligt väder har det varit så vi har mest hållit oss ute. Olle han rallat runt kvarteret efter kompisar att cykla med och polarna var inte sena med att hänga på.

I morse tror jag att det var ca 7-8 barn i vår sandlåda från ferievägen!! Jag njuter verkligen av att se alla barnen tillsammans och det var t o m utan konflikter nästan hela tiden...:)Här kommer lite bilder från varborgshelgen också

Märta var inte ett dugg imponerad av elden...snarare skraj...


Vi hade kätt oss ordentligt eftersom vädret inte var det bästa...


När barnen lagt sig gick vi över en sväng till Emelie och Erik och tjattrade på, till småtimmarna.


Morgonen efter kom mormor och morfar samt moster Ulla och kusin Hilda på besök. Här busar de för fullt...


Märta är som vanligt också hur busig som helst 

Imorgon är det ny vecka, dock en kortvecka så det känns bra. Det är ju så mycket på våren i trädgården så man skulle faktiskt vilja vara ledig och jobba på där istället för att sitta framför en dator hela dagarna. Vi får hoppas på bra väder till helgen så man kan vara ute även då, har fortfarande några blommbänkar kvar att rensa.

I veckan kommer en forskare från Finland och ska besöka oss på jobbet och då ska vi ut på middag på tisdagkväll + att jag ska ta hand om henne på onsdagmorgon, det blir spännande!! Det finns ju inte så många hemkunskapsforskare i världen (endast tre i Sverige och jag tror att hon är ensam i Finland) så jag måste nog förbereda mig så jag har något vettigt att fråga henne om...:)

Dieten går väl sådär för oss båda. Ungefär 10 dagar funkar bra sedan är vi så sjukt less på att räkna kalorier så i helgen har vi struntat i att räkna och därför har det också blivit alldeles för mycket mat, chips och godis. Men det är väl bara att ta nya tag imorgon...