ollemarta

Bilder

Kategori: Allmänt

Detta är bilderna som togs på förskolan igår.... Kan ju hoppas att syskonbilden är ännu finare. De ser lite ängsliga ut, men ändå så söta!
En salig blandning

Kategori: Allmänt

Nu har peppar peppar barnen varit friska hela förra veckan och denna vecka har också börjat bra. Jag har helmycket att göra på jobbet denna veckan så det är bara att hoppas på det bästa. Går ju en 7.5 hp kurs i vetenskapsteorier samtidigt som jag går en pedagogisk kurs i "oral presenatation and communication".

Jag har också fått min forskning godkänd av etiknämnden så nu börjar verkligen allvaret med att samla data. Enkäten som jag jobbat med sedan i våras väntar nu bara på att få skickas ut och som vanligt kommer jag på saker i sista sekund som vore bra att göra. Nu vill jag ha en hemsida där länk till enkäten ska finnas så det blir lättare att hitta igen den för de som ska. Men det brinner lite i knutarna eftersom jag vill få ut den nästa vecka eftersom det är höstlov och lärarna kanske har liiiite mindre att göra. Markus är satt i arbete...

Idag har jag  haft kurs och möten hela dagen så jag var alldeles slut och när jag kom till bilen, vad hittade jag där om inte en P-bot!!! Fattade inte först vad det var eftersom det bara var en lite gul lapp som såg ut som ett kvitto men tydligen har jag parkerat på fel parkeringsplats mot vad som står på min parkeringslapp, det är bara det att jag stått där sedan 1 februari och inte fått någon bot tidigare.... 500kr i sjön...det var min kaffebryggare....

Som tur är har jag redan investerat i ett par springarskor från england som kom igår. Riktigt sköna och jag hoppas att det kommer att göra så jag svävar fram på löpbandet från och med nu :-)

Har för övrigt kommit igång riktigt bra med träningen, tre dagar i veckan kör jag varav en på gymmet. Har funkat riktigt bra och löpbandet drar faktiskt, tycker det är rätt skoj. sprang en halv mil i söndags och hade nog kunnat springa mer om inte klockan blivit så mycket.


I torsdags kom mamma och pappa på besök för att fira Märta, hon fick en jättefin docka och en kofta som mamma stickat och idag när jag kom hem hade hon koftan på sig då hade hon tydligen vägrat att ta av sig den när de kom hem från förskolan så hon verkar nöjd :-)

I söndags var vi hos kusinerna på Umedalen för att äta söndagmiddag och det är som alltid supermysigt. Vi är så tacksamma att vi har dem nära, det är ändå trots allt enda släkten som bor i närheten och det är mycket värt! Olle och Märta är dessutom överförtjusta i Kevin och Rebecca. Olle i Kevin och Märta i Rebecca, men det är inte så underligt så fina som de är!

 

Hittade även en bild i telefonen från i sommar med alla "Kribergskusinerna"Kevin, Rebecca, Märta, Edvin, Anton, Martin och Olle

Så här söta var Olle och Märta när mormor kom med bussen förra gången. Då skulle de gå hand i hand med henne hela vägen från E4:an...Nu är det bästa jag tar en kvällsmacka och sedan, dusch efter ett hårt step pass.

Märta 2 år

Kategori: Allmänt


Glad Märta på sin gungälg (oservera de nya skorna som enligt henne själv var fin, fin)

2År!!


Kalasmiddag med kantareller hasselbackspotatis och fläskfilé
Barnkalas


Olle hjälpte mer än gärna till med paketöppningen

Sixten, Olle, Märta, Emma, Ludvig, InezDet var lite spännande med ett eget kalas. Hon hade mest en rynka mellan ögonen som om hon var en aning skeptisk över det hela.

Fick en jättefin prinsessklänning av Inez som nog kommer att bli väl använd.

Olle tyckte att det var lite jobbigt att det bara var små barn som kom så han hade roligare med hajen men 
i eftermiddag kommer kusinerna från Umedalen och firar Märta och det kommer Olle också att gilla!! 

IKEA igen

Kategori: Allmänt

Ja då har vi varit på vår årliga bussresa till IKEA i Sundsvall. Det är riktigt kul att få åka iväg och nog kommer man hem med lite av varje, varje gång. Denna gång var det datarummet som skulle få sig en ansiktslyft. Var lite besviken för när jag kom till IKEA så fanns ju så klart inte de färger jag valt ur så efter mycket velande blev det svartbruna skrivbord. 

Skulle även ha två överskåp med dörr där vi kan gömma undan lite "skrot" som vi har (mest Markus dock :-))
Trodde ju i min enfald att gångjärn till dörrarna följde med i dörrpaketet men när jag kom hem och började montera ihop upptäckte jag att det inte gjorde det. Får se om jag lyckas få hem några gångjärn från IKEA, men jag tvivlar...

Här kommer i alla fall en förebildOch efter, då får ni föreställa er två vita dörrar på överskåpen
(kommer dock att bli endel dammtorkning, på svart bänkskiva syns ju varenda litet dammkorn)


Köpe lite annat smått och gott mest till köket faktiskt.

HEDERLIG Rödvinsglas  Höjd: 22 cm Rymd: 59 cl  DRAGON Bestick 24 delar

IKEA 365+ Tallrik vit Längd: 25 cm Bredd: 25 cm  SMARTA NYTTA Serveringsskål blå Diameter: 20 cm Höjd: 13 cm
EKORRE Gungälg röd Längd: 73 cm Bredd: 29 cm Höjd: 52 cm  KLAPPAR HAJ Mjukdjur  Längd: 100 cm
Gungälgen ska Märta få i present och Olle fick hajen...föga förvånande...
SPONTAN Magnettavla svart Diameter: 57 cm  SKIMRA Skärm naturfärgad Diameter: 16 cm Höjd: 29 cm
Magnettavla och lampskärm

Det blev lite i alla fall...


På tal om Märta så fyller hon ju som bekant 2 år på lördag och ska få ha sitt första egna kalas på söndag. fyra dagiskompisar kommer på kalaset + två andra kompisar (om ingen blir sjuk vill säga) det blir nog lagom. Upptäckte idag vad jag mer ska köpa åt henne. Hon gillar ju skor väldigt mycket (undra vem hon släktar...kan det vara mormor kanske? :-)). Idag hittade hon ett par svarta lackskor som jag köpte förra julen åt henne, med andra ord var de rätt mycket för små. Hon kämpade och kämpade på sig skorna och när hon äntligen fick på sig dem hoppade hon av glädje, sedan gick hon med dem hela förmiddagen samtidigt som hon sa fina, fina med jämna mellanrum. Så jag tror hon kommer att få ett par i hennes storlek på lördag.