ollemarta

Dumma nacke!

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gått till sjukgymnasten på jobbet. En mycket kompetent kvinna.

Men det var i grevens tid tyckte hon! Hela övre delen av ryggen från skulderbladen ungefär och hela nacken var ortoligt stel! På vissa ställen där hon normalt ska kunna komma in med fingrar och känna och massera kom hon inte in...Vissa strechövningar klarade jag 25% av det man ska så nog kan man säga att jag är lite stel alltid. 

Jag har ju främst varit så väldigt yr av detta och haft huvudvärk, men det var inte så underligt enligt henne. 

Det positiva var att hon trodde att vi skulle kunna få bukt med detta. Vi ska på IKSU och hon ska visa på olika maskiner i gymmet som jag ska använda (hoppas bara att dessa också finns i Sävar) hon ska komma på arbetsplatsbesök, samt att jag ska på återbesök och efter det måste jag gå på massage några gånger (vilket inte är helt fel...:-))

Jag hoppas på bättre nacke snart...



   

Stolt!

Kategori: Allmänt

Kolla vad Olle gjort!

Han som bara ritat på sin höjd spindlar har ritar en gubbe. Visst ser ni att det är det? ;)



Med mycket hår och lite många ben kanske....man jag och Markus är så stolta :-)

höstskor

Kategori: Allmänt

Har äntligen hittat ett par höstskor som jag bara inte kunde motstå att köpa! Det var som att ta på sig en mockasin



Hittade dem på eurosko

Nu har jag bestämt mig...tror jag...

Kategori: Allmänt

Detta val.. .ojojoj har nog aldrig varit så velig som nu. Har nästan alltid röstat åt höger men i år har jag velat. Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag klockrent svarat de rödgröna. Men Sahlin.. vet inte om jag kan se henne som stadsminister…. Det som har gjort att jag ändå bestämt mig för att rösta på de rödgröna är skolpolitiken. Den politik som Jan Björklund för tror jag inte ett dugg gör skolan bättre. Vad är det för skitsnack att med betyg tidigare så får elever och föräldrar koll på hur de ligger kunskapsmässigt!! Som lärare har man ju en dialog med både elever och deras föräldrar, inte bara utvecklingssamtal.  Sedan tror jag inte på det där med ordning och reda och pekpinnar och bestraffning, eleverna blir bara på tvärsan av det, dialog lyhördhet och rättvisa anser jag håller bättre i längden.

Efter ett antal föreläsningar i våras om skolan och skolpolitiken, blev jag ännu mer övertygad. En mycket påläst och kunnig föreläsare som jobbat med skolan och skolutveckling i hela sitt liv (var pensionerad professor nu) ansåg att den nya skolreformen som Björklund och Co gjort var ett riktigt lågvattenmärke!! Det sämsta han läst någonsin i reformer av skolan och det har ju gjorts en ungefär vart 10 år. Bara titeln ”Bäst i klassen” Vad säger den? Konkurens konkurens konkurens…

Visst har de flera saker som jag håller med om och jag och min familj kanske tjänar på alliansens politik eftersom vi har bra lön, och hus men vad händer om jag skulle råka ut för en olycka, inte har jag någon privat sjukförsäkring eller blir arbetslös…

Nej det kommer att bli miljöpartiet, gillar både Maria och Peter. Gillar deras miljötänk. Kanske fler väljer grönare alternativ för det måste trots allt löna sig för familjer att välja grönt. Oj nu blev det mycket politiksnack :-)

(Synd bara att vänstern måste vara med, för Ohly gillar jag INTE)

 

Tupperware party

Kategori: Allmänt

Har snoriga och hostiga barn just nu, dock är de inte besvärade av det utan det är full rulle. Tycker att det är jättesvårt att veta om man ska ha dem hemma eller inte en sådan gång. Smittan är nog inte att tänka på eftersom alla på förskolan är mer elle mindre förkylda (enligt personalen) och de verkar inte ha jobbigt att klara en hel dag heller (enligt personalen) men de måste ju vara så jobbigt att gå och torka snor på dem stup i kvarten...så jag vet inte...vi får väl se.

Igår var jag på tupperware party hos närmsta grannen, riktigt trevligt var det! Sist jag var på ett sådant party måste ha varit när mamma hade ett för typ 15 år sedan. Shoppade endel förhoppningsvis bra grejer, men inte är det billigt, fast å andra sidan ska det ju vara bra kvalitet. Hade kunnat handla mer men detta är vad som skickats till beställning:






+ att jag köpte ett 4 pack små burkar att ha t.ex. lite sås i till matlådan.


Annars händer det inte så mycket just nu, jobbar och äter och sover i princip. Ska snart försöka komma igång med inneträningen. Jag har snart kört två veckor med pulver till lunch och det funkar förvånansvärt bra. Har på första veckan gått ner 1 kg, precis som jag vill, ½-1kg är optimalt. Har tänkt mig pulverlunch totalt två veckor men fortsätter det att funka så här bra kanske jag fortsätter ett tag till.

Avslutningsvis lite bilder på barnen





Olle med sin älskade haj


Här var hon inge pigg...


Ute och flanerar


Här från tidigare i sommar










Livet rullar på

Kategori: Allmänt

Nu har vardagen kommit och jag är redan trött!! Jag har börjat klockan 07.00 på morgonen och åkt kring 06.30 hemifrån och jag känner redan att det kommer att bli gansk tungt, jag som dessutom är så morgontrött. Det positiva är att jag får komma hem i tid och hämta barnen. Idag slutade jag redan klockan 15.00 iom att jag hade lektion över lunchen också. Vanligtvis kommer jag att sluta 15.30.

Tanken är att jag och Markus ska turas om med att börja tidigt, men än så länge kan inte Markus göra det eftersom han inte riktigt är självgående på sitt nya jobb. 

Går bara bra för barnen på förskolan. Märta har nu gjort två dagar sedan hon blev frisk från sin tre dagars feber, men tydligen är hon inte riktigt lika kavat som tidigare, gråter lite mer särskilt när det kommer andra föräldrar och hämtar sina barn men det kommer nog att ordna sig...

Igår var vi en sväng på banken och band om huslånen. Ett lån skulle gå ut i oktober och nu var det så låg ränta så vi beslutade oss för att binda om i 7 år till lägre ränta än vad vi haft tidigare. Jag öppnade även ett pensionskonto, jag har inte haft något sådant eftersom ekonomin inte riktigt tillåtit det men nu blev det av. Hoppas bara på hög avkastning när jag får börja ta ut pengarna. Då ska jag shoppa!! :-)

I sommar har jag faktiskt kommit igång med min löpning, eller vad man nu kan kalla det. Har varit ute 17ggr och det var någon som sa att man måste ut ca 20ggr för att det ska kännas som en rutin. Jag tror inte att jag kommer att komma upp i den siffran eftersom jag inte kommer att springa under hösten/vintern. Då blir det sävar simhall istället.
Jag tycker ändå att löpningen gått bra, har sprungit en runda på 3.5km eller en på 4.7km. I slutet har jag hållit 6.05min/km målet var 6min/km så det var nära men nästa sommar kanske...

För att gå tillbaka till barnen så har Märta börjat prata liite mer, nu kan hon säga mera, näjä =nej, klar, nycklar, olle och lite till, så det tar sig :-)

Olle är fortfarande i en fantasi period, han pratar mycket om allt han och Molgam gjort och hur olydig och busig Molgam är. Det är faktiskt riktigt roligt att höra vilka härliga historier som han berättar.

Nu idol!