ollemarta

Ny känsla!

Kategori: Allmänt

Vilken underbar Påsk vi har haft!! Fint väder, ledighet och god mat. Vi åkte redan i tisdags upp till Piteå där vi hade det mysigt med föräldrar och syskon. Långfredag åkte vi tillbaka till Sävar men utan Olle som stannade hos mormor och morfar. Han hade mycket trevlig i Piteå och fick vara med sin idol Jakob. Som Olle sa "Fattar du han hade både isdraken, skelettmotorcykeln och typ Darmadons mörka fästning!"
Vi började lägga golv i hallen som vi planerat, och det gick riktigt bra. Söndag kom mamma och pappa hit med Olle och hjälpte sedan oss med att lägga golv även i trappen.

Jag är helnöjd över resultatet, nu är det bara någon snygg matta som fattas. Skulle vilja ha en stor rund matta...
Men det kan jag säga, jag skulle ALDRIG ha klarat att såga ut trappstegen själv så det var tur att jag hade min snälla och duktiga pappa som gjorde det mesta av jobbet. TACK Pappa!!

Passade på att ta några profilbilder på barnen när det var så bra skugga


Efter många om och men...

Kategori: Allmänt

Blev det tillslut ett valnöt laminat. På Bejier var de tveksamma om 7mm trägolv verkligen är så bra i hallen. 15mm fungerar inte eftersom det bygger för mycket.
Efter att ha läst lite på nätet så rekommenderar faktiskt de flesta laminat i hall eftersom det ska vara hållbarare. Efter flera turer till Byggmax, Beijer och Coop valde jag tillslut detta golv. Jag är så sugen på valnöt och detta var de klart finaste som fanns på dessa affärer.

Lite strukturerad yta så kanske inte dödligt halkigt men nog kommer det att bli halkigare än plastmattan det är klart....

 

åå vad svårt att välja!

Kategori: Allmänt

Vi har ju planerat att lägga golv i trappen och nu har vi utökat det hela till att lägga även i hallen. (Vi väntar med köket eftersom det känns meningslöst att lägga nytt golv där innan vi gör om köket)

Det svåra är bara att kunna välja. Jag behöver hjälp!! Skriv gärna vad ni tycker skulle passa bäst i vår hall.

Här kommer alternativen:
(och JA pappa alla är 7mm men det är äkta trägolv i alla fall)

Ek två stav


Country ek


Ek mattlackat


Valnöt.

Jag är ju och har alltid varit förtjust i mörka golv så jag gillar valnöt men jag är så osäker om det kommer att bli för mörkt?

ÅÅÅ alla dess val...

Barnen

Kategori: Allmänt

Här kommer nya bilder kanske mest för mamma som vill se hur Märta ser ut på kinderna, Tycker att det är rätt mycket bättre men nu har vi ju äntligen fått en remiss så jag hoppas att vi får komma och visa upp henne. Jag börjar tro mer och mer att det är någon slags allergi men nu analyserar man ju alla möjliga varianter.

Sen en bild på han som fått ta fram cykeln idag...

Bäddsoffa

Kategori: Allmänt

Vi har inföskaffat en bäddsoffa i datarummet istället för de två sängarna som stått där. Svärmor och svärfar ville köpa sängarna så det blev en bra deal. Soffan hade de på kampanj på jysk så den var prisvärd och liggmåtten är 140 så det är inga prblem att ligga två där...hoppas jag.. :-)Märta börjar se riktigt fin ut på kinderna. Nu är rådet att smörja med mini derm 1 gång per dag och sedan vara mycket försiktigt med tvål och vatten. (Precis det motsatta från de rådet vi fick tidigare) 
Detta ska vi fortsätta med i några veckor och blir det ändå inte bättre så skulle de skriva en remiss till hud.


Trappen första etappen

Kategori: Allmänt

Nu har jag gjort första etappen av "pimp my trapp" :-) Nästa grej är att lägga golv på trappstegen, har sett ut ett valnötsgolv tre stav som jag tror kommer att blir bra.


Förebild


På gångEksem

Kategori: Allmänt

Har googlat lite om vad det kan vara som Märta drabbats av och hittade detta.. atopisk dermatit (barneksem)
Men det är ett eksem som man ska behandla med kortison så jag vet inte eftersom när vi gjort det har det bara förvärrats... men det ser onekligen likt ut...Får se vad läkaren säger imorgon. Lyckades få byta tid till 13.00 imorgon eftersom jag tyckte att ska vi ha en remiss innan helgen så är det nog omöjligt att hinna efter 15.30 en fredag.... Jag tror ju inte att det kommer att hända särskilt mycket innan helgen ändå tyvärr... 

Mer utslag!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i kontrakt med vårdcentralen eftersom Märtas utslag blossat upp igen. Samma läkare som såg henne sist ska höra av sig, men det känns som om vi kanske skulle behöva en remiss till hudkliniken eftersom de inte verkar veta vad det är på vårdcentralen.... Känns ganska hopplöst just nu....  

Tandlöse

Kategori: Allmänt

Olle har tappat sin första tand!! Den lossnade i dag på förskolan efter att ha varit lös i några dagar.