ollemarta

Ett liv slutar och ett annat tar vid....feber och en kran

Kategori: Allmänt

Min granne i Piteå har dött. En riktig kraftkarl på 82 år som somade in i sömnen förra veckan. Han var den mest imponerande snöröjaren. Tänk er snön som flyger som från en snöslunga, alltid skottat ner till asfalten med snökanter som man kan tro är mätt med vattenpass, allt detta dessutom på rekordtid. Det är bara en av alla saker jag minns av honom.
När mamma ringde och berättade var jag just på väg till en föreläsning och när vi kursare skulle gå på lunch säger en av dem "åhhh det är så spännande, jag håller på att bli mormor!".... Dessa två händelser gav mig åter igen en tankeställare över livet och dess skörhet...
I helgen har Markus satt in en ny kran i köket. Efter mycket grubblande om han skulle göra det själv eller som vi skulle leja bort det beslutade han ändå sig för att prova själv. Jag måste säga att jag blev imponerad, eftersom det blev mer komplicerat än han först trott fick han både kapa rör och skarva + sätta nya kopplingar. Efter tre varv till stan så blev resultatet blev riktigt bra!Nu är det slut med droppandet och mjukstängning gör att till och med jag kan stänga en kran mjukt :-) 


I torsdag ringe de hem Olle från förskolan, då hade han 39 graders feber. Det är verkligen inte ofta som han är sjuk så det var lite ovant att se honom spak. Som tur var höll det inte i sig särskilt länge, redan fredag var han bättre men Märta och han var hemma med Markus och sedan har vi tagit det lugnt i helgen.
Nu är det dags för en ny veckan, men jag har det betydligt lugnare denna vecka så det känns skönt. Nu väntar vi bara på nästa vabb eftersom det går magsjuka på förskolan.... alla dessa sjukdomar...

Nu är vardagen i full gång.

Kategori: Allmänt

Ja idag har det gått precis en månad sedan det var julafton, oj vad tiden går fort fram, men det är bra för just nu skulle jag vilja spola fram tiden till april, maj när man får börja fundera vad man ska sätta för frö och vad man ska odla i växthuset denna sommar (om taket nu håller hela vintern.)... men än så länge har snön övertaget.

I lördags blev jag aprupt väck av Markus som sa att det var översvämning i badrummet uppe, när jag masta mig upp så var det inte sån katastrof som det lät på rösten, utan det var det att vattnet inte drog av i golvbrunnet under badkaret, men så länge man inte badar så är det ingen fara. Markus jobbade dessutom med detta under lördagen och verkar ha fått till det.

Jag och Märta gick på 2 års kalas hos grannen Inez, vilket var mysigt. Olle och Joel (en dagiskompis) hade beslutat redan i måndags att de skulle träffas och leka på lördagen, Olle hade verkligen sett fram emot detta och hela veckan räknade han ner till lördag. Där blev han nästan hela dagen och sedan kom de hit på middag. Jag tror att de blev en bra dag.

För min egen del har året inletts med mycket jobb, men det känns som om jag har det under kontroll i alla fall. Bara ingen av barnen blir sjuka nu igen (vabbade 1½ daga förra veckan) så ska det nog gå bra. Vi i forskarskolan åker till Skottland (Stirling) i början på mars och det är en del förberedelser till det. Det planeras även en internationell konferens i Australien nästa sommar som de vill att jag ska presentera något på, så det blir verkligen något att se fram emot, säkert första och enda chansen att få åka dit!

Måste också skriva att vi har två underbara barn just nu, Olle är verkligen inne i en harmonisk period, han gillar att spela spel och man kan tom sitta och prata med honom på ett mer ömsesidigt sätt. Märta har sina utbrott men hon har börjat prata så mycket, och hon är så cool på nått sätt, tjuvrolig. 

Förra veckan kom en fröken till mig och sa: "vet ni hur snäll son ni har!?" Hon berättade då att han suttit med en annan pojke till mellis en dag. Då hände det sig att bara en korv var kvar och Olle tog den, men då ville den andra pojken också ha korv, då sa Olle: "men vi kan dela!" Olle delar korven men det blir inte alls lika stora bitar, då säger Olle "du får välja". (tilläggas ska att ingen personal satt vid bordet det var bara dessa två pojkar). Detta tycker jag är ganska strongt gjort av en 4 åring!...  

Avslutar med lite bilder...
De här drömmer jag om just nu! (jag och syrran badar i Segasjön)

Nyår...

Kategori: Allmänt

firades i kristerberg (som Olle kallar det). Det var ett underbart fint väder ca 4 minusgrader och gnistrande fint.

Olle fick vara uppe ändå till tolvslaget och det gick förvånansvärt bra, han lekte med lego men mest med sin stora favorit Kevin! Som de lekte, de spelade toy story spelet, byggde lego och bara hade skoj. När söndagen kom och vi skulle åka hem ville han absolut inte det och när vi kommit en bit på vägen skulle han hälsa på Kevin för det var så länge sedan. Det är verkligen jättekul att de kan leka tillsammans Kevin är trots allt 2½ år äldre. Rebecca har den lite mindre följeslagare nämligen Märta, men jag tror att hon tycker att det är ok, Edvin är även han rätt förtjust i Märta, så ibland hade hon tre, fyra äldre kusiner som uppvaktade henne. Och detta medförde att jag och Markus kunde ta det väldigt lugnt.

Här kommer lite bilder från nyår


Märta och Edvin

Kevin, Becca, Anton, Martin, Edvin, Märta och OlleLite av en till julafton blev det

herr och fru Lindblom..Kollar in raketer


Denna bild säger mer än tusen ord... (hela soffan är ledig...)