ollemarta

Ledig

Kategori: Allmänt

Har varit på hemmaplan i nästan en vecka nu och det är riktigt skönt. Vi håller på att träna Märta att vara utan blöjor och det går väl si så där.... hon är jättestolt själv att han är storkille (som hon säger) och att hon får ha trosor på sig, men det är lite svårt att hinna till pottan ibland :-) Däremot kissar hon nästan alltid när man tar henne dit och igår gick hon även självmant dit en gång. Däremot så jämför man henne med Olle som kissade i kallingarna en gång sedan var det klart. Men jag tror att innan sommaren är slut så ska det nog funka.

Ett större problem just nu är att Olle vägrar i sten att cykla på sin nya cykel. Han vill inte ens öva eftersom han tycker att den är för stor. Han ramlade ju första gången han skulle provcykla och nu är han så ängslig att han inte ens vågar prova igen. Idag har vi t.o.m köpt stödhjul åt honom, tänkte att han kanske i alla fall vågar öva och bli lite mer säker, men jag fick muta honom för att ens prova med stödhjulen. Nu är vi lite villrådiga över hur vi ska göra. Jag blir bara irriterad över att han inte ens vill öva, jag vill inte ha en sommar där vi inte ska kunna fara på en cykeltur till ån eller ner till kiosken för att han vägrar cykla. Men nu vet jag då inte hur vi ska göra om man ska tvinga mer eller mindre eller om man bara ska strunta i det och se om han vill självmant efter ett tag.
Inte ens att få välja sig en sak på Barnens hur får honom att träna....

Jaja...I veckan har vi gjort lite småutflykter till 4H gården och till täfteåbadet bland annat. Här kommer lite bilder...


Sara, Gustav, Nils och Olle (Märta och jag avstod)


Mini landet tyckte Lindbloms barnen mest om


Som Märta har längtat att få köra bilar i Mini Landet. Förra året fick hon inte för hon var för liten och då var hon inte glad, men i år fick hon en alldeles egen ambulans som hon körde, en aning ryckigt med.

Nils tog det säkra och åkte med brorsan istället

Glass är också gott



Jag och Märta tog en cykeltur till en lekpark det var jätteskoj tills hon blev akut bajsnödig...



Glasspaus


Täfteåbadet.
Markus, Sebastian, Märta och Ludvig badade tills åskan kom, då blev det snabba ryck upp..


Olle tog knappt av sig skorna...


Kommentarer

  • mormor säger:

    Kan inte Olle använda den gamla cyckeln i stället som han känner sig trygg på. Annars ser ni ut att ha det jättetrevligt.Puss o kram från mormor

    2011-07-03 | 12:32:31

Kommentera inlägget här: