ollemarta

veckan som gått

Kategori: Allmänt

har som de föregående veckorna varit mycket bra! Vädret har varit helt underbart och vi har trivts. Märta har dock haft lite "taskigt i i kistan" så hon har varit lite extra gnällig, men vi har ändå kunnat göra det mesta. I onsdags kom barnens kusin Rebecca till oss och sov över till torsdag. Vi hade en mysig dag och kväll, med flera utflykter här i Sävar. Palt gjorde jag till middag och efter tre stora paltar antar jag att det var uppskattat...;-)Torsdag åkte Markus och Rebecca upp till Kriberg igen och jag och barnen stannade hemma och väntade på mormor, moster och Hilda som skulle besöka oss torsdag till lördag. När de väl kom var äver min storebror Sture med och det var jätte kul att han också ville följa med!

Vi hann även med ett antal utflykter med dem. Bl.a. var vi på 4H gården på fredag och det var riktigt mysigt.Tyvärr har jag inga andra bilder än denna på deras besök...

Lördag kväll bjöd vi över några grannar på middag och sedan på söndag morgon hade vi och några andra grannar bestämt att vi skulle ta färjan över till Holmön. En kompis till Sara följde också med tillsammans med hennes två pojkar som är i samma ålder som våra.
En underbar dag hade vi där, med strålande väder, exemplariska barn och trevliga människor. 

Det var så spännande att få åka en så stor båt och Olle frågade kvällen innan om det var i Sverige dit vi skulle ;-)
Spända av förväntan tog vi bilen till färjan, cyklarna hade vi med oss och sedan bar det av.   

Vi hade ingen agenda alls för dagen men vi beslutade oss för att cykla... och det vi gjorde.

Tog en liten paus och sedan cyklade och cyklade vi ändå tills vi kom till andra sidan ön, vilket var närmare 8 km!Där tog vi en fikapausSedan var det bara hela vägen tillbaka, samt att vi tog en liten avstickare på 4 km till för att få uppleva ett underbart ställe till på ön, Bergsudden med en fyr som flickerna så klart tog som Rapunzels torn (i filmen Trassel!) Det blev ännu ett uppskattat stopp. Vi andra upplevde nog utsikten som de vackraste där.
Märta och Emma ropade och ropade "Rapunzel! Släpp ner ditt håår!!"

När vi närmade oss hamnen igen åt vi en tidig middag på Holmö havsbad, vilket var så gott!! Vi hann även med ett kort dopp i havet innan det var dags att kliva på färjan hem igen. Trötta och glada var vi så hemma igen och jag kan säga att det blev en tidig kväll för hela familjen Lindblom :-)

Idag tog gårdagen ut sin rätt för Märta har fått feber, med nästan 39 grader gjorde hon kväll ikväll....

 

Kommentarer

 • Emelie säger:

  Vilken härlig cykel-utflykt ni fick! Klockrent att brudarna trodde att det var Rapunzels torn :)

  Så Märta fick feber :( hoppas det går över fort.

  2011-07-18 | 22:04:32
  Bloggadress: http://sebbeludde.blogg.se/
 • bettan säger:

  Wow, det ser ut att ha varit en fantastisk dag! Duktiga pojkar som orkade cykla så långt.

  2011-07-18 | 22:18:44
  Bloggadress: http://familjenwigenstam.bkogspot.com

Kommentera inlägget här: