ollemarta

Födelsedag och kalas

Kategori: Allmänt

I fredags fyllde Olle 5 år. Han uppvaktades av oss på morgonen. Farmor och farfar hade skickat present och mormor och morfar var här så det blev många presenter. Här kommer några bilder från morgonen.Ben 10 klocka från farmor och farfar

Efter några timmar var de mesta ihopbyggt...
Dagen efter hade han kalas för sina kompisar och det var uppskattat. I morse sa han att han ville ha sitt 6åringskalas nästa lördag :-)
Nöjd kille

 

Det som dock känns mindre kul är att Markus pappa har blivit sjuk och ligger på sjukhus, så våra tankar går till honom. Vi hoppas och ber att allt ska bli bra...


Ledig Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag hade förskolan haft stängt så jag har varit hemma med barnen. Hade inga planer på morgonen vad vi skulle hitta på men så beslutade vi oss för att åka till ICA Maxi en sväng. Olle ville titta på det han önskar sig och jag skulle köpa en högtryckstvätt som de hade bra pris på så vi drog iväg. Barnen var hur snälla som helst, vi hade inte brottom så de fick verkligen titta sig less på alla leksaker som fanns där. Efter förra gången jag och Olle var på COOP och han tappade bort mig så de var tvungen ropa ut ett meddelande i högtalarna så springer han inte iväg längre och då gör ju inte Märta det heller. Vi gick sedan till Lindex för att se om de hade några spindelmannen kläder men de var skralt med sådana, däremot hittade Märta en hatt som hon gärna hade velat köpa. Den var dock några nummer för stor och kanske lite svåranvänd för en 2-åring :-)

Lunchen intogs på Mc Donalds och det var riktigt gott. Det är verkligen jätte kul att få rå om dem så där en dag och inte ha brottom utan ta det i den takt de vill. På väg hem säger Olle i bilen "Nu tappade jag en till tand!" och mycket riktigt när vi kom hem höll han i den andra framtanden nere så nu har han en rejäl glugg.


Hemma lekte de ute en stund och jag städade ut växthuset. 
På eftermiddagen hann vi även en sväng till Krypedalen för att titta på fåren som bor där, men det var mycket roligare att kasta sten i ån...

...så vi blev kvar där en bra stund innan vi tog en sväng på ICA i Sävar för att köpa en glass. En riktigt lyckad dag, barnen var superglada, inte alls tjatiga och bråkade nästan inget på hela dagen!

Nu ikväll har jag även hunnit med att plantera ut alla blommor och tomatplantor i växthuset + lite rens i blommbänkarna men fy så kallt det var! Nu tror jag att det blir en liiiten macka framför tv:n innan det är god natt.

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Nu känner jag nästan att jag tjatar lite om bilen men här kommer några bilder av den.


Har köpt överdrag till baksätet samt ett sparkskydd så vi kanske kan hålla den lite mer fräsch.

Annars händer det inte så mycket just nu, har varit ute mycket de senaste dagarna. Det har ju varit helt underbart väder. Hela gräsmattan har jag räfsat, alla rabatter är någotsånär rensade och jordgubbslandet har fått en fiberduk över sig.

Vi har dock ett stort projekt kvar som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med. Förra sommaren kapade vi ju alla brudspireabuskar (4st) som var framför altan på baksidan. Dessa verkar inte vilja komma med några nya skott och risken är därför stor att vi måste ta bort dem helt, men hur gör man det?? Frågan är om det är hankraft som gäller om det nu ens går....eller måste vi hyra en liten grävare? och hur mycker kostar det...Kan man ge dem något gift så de bara förmultnar med rötter och allt (skulle ju det bästa)? Jag inte lätt, men att ha kvar några döbuskar vid altan känns inte aktuellt särskilt länge....

Annars är allt bra med barnen, Märta ska på hud på måndag och så bra som hon är nu har hon inte varit på ett halvår (så klart), men jag har ju dokumenterat så jag får väl ta med det.

Olle är snäll och börjar vara så klok och stor, idag fick han äta middag hos grannen vilket han verkligen uppskattade. Han gillar mest att vara med kompisar och det är tur att de finns många att välja bland på gatan.
 
Märta gillar kompisar också och hon har lärt sig cyklar på sin trehjuling så hon är ganska snabb på att fara iväg till någon kompis som är ute. För övrigt är hon inne i sin 3 års trots för fullt så det gäller verkligen att ta ner henne på jorden ibland. Idag till middagen satte hon ner maten på golvet (inte för förts gången direkt). Jag sa åt henne att så gör man inte då tittade hon bara på mig och tog ett blommkålshuvud och släppte det också på golvet med ett litet leende. Då var det en som fick städa golvet också efter maten kan jag säga..och det var inte jag.
Hon har också en period när hon så fort hon ser mig eller vill ha uppmärksamhet (gärna när jag lagar mat) lägger sig på golvet och skriker och säger "ont i magen" "ont i rumpan" "Bära!!" Förts trodde vi ju att hon hade det på riktigt och fort lärde hon sig att det var så man gjorde för att få uppmärksamhet men nu är det ju mer än irriterande att ha henne liggandes på golvet i köket skrikande samtidigt som man ska försöka få middag på bordet. Jaja sånt man får räkna med när man är småbarnföräldrar kanske...

Känns skönt att det inte är så mycker kvar på terminen och det är ganska lugnt just nu. Jag håller på med min pilotstudie och det är jättekul att få komma ut i skolan igen. Man blir riktigt sugen på att undervisa den sköna högstadieåldern igen. Jag gillar verkligen den åldern på barnen!

Här kommer en liten sång. 

Ny bil på G

Kategori: Allmänt

Äntligen har vi hittat en bil som vi vill ha! Vi har länge sökt efter en ww passat som är lite större än Forden och som ska vara en bra bil. Var ju upp till Luleå för några veckor sedan men den passaten var i så dåligt skicka så det blev ingen affär, men nu har vi alltså köpt en från Motorcentralen (även kallat motorskandalen). En superfräsch svart passat diesel med automat. Ser ut ungefär så här (de silvriga i fronten har vi inte tror jag):Har visserligen gått 14.000 mil men i och med att det är en diesel ska det inte vara några problem. 

Passat TDI GT sport med premiumpaket är visst benämningen... 

Känns jättekul att få en lite större och rymligare bil, nu håller vi bara tummarna att det inte är ett måndagsexemplar.

Extra kul att den är svart därför att jag alltid önskat mig en svart bil, det är så grymt snyggt tycker jag (i alla fall när den är nytvättad) ;-)

Förhoppningsvis står den på vår gård i slutet på veckan.Valborg

Kategori: Allmänt

Här på 33:an blev Valborg inte riktigt som vi tänkt oss. Vi hade sedan länge planerat att vi skulle till kusinerna på Umedalen och ha grillkväll men skattjakt för barnen och allmänt mysigt men redan torsdagkväll fick Märta feber. Vi delade på Vabben på fredag eftersom jag hade ett viktigt uppdrag den dagen. Hon var feberfri så vi hoppades att det var en lindrig variant, men lördagmorgon vaknade hon med 38.4 i feber och var rätt hängig men mycket hosta. Så länge Iprenet verkade så var det full fart men så fort de avtog kom febern tillbaka. Trots det så tog vi en cykeltur till brasan,


mest för Olles skull men han var inte så pigg när vi skulle hem och senare på natten vaknade han och hade så ont i munnen. Han sa att han hade bitit sig i kinden men det kändes otroligt att han skulle ha så ont av det. Han fick Ipren och somnade en stund men vaknade igen och hade ont. På morgonen ringde jag sjukvårdsrådgivningen och vi kom ganska fort på att det nog kunde vara örat. Åkt in till akuten och det konstaterades väldigt fort att han hade öroninflammation, fick Kåvepenin så det borde vara övergående rätt fort.

Det är verkligen lindrigare men ett barn som är lite större och kan förklara bättre vad som är fel (även om vi inte riktigt förstod under natten vad det var för fel.) Han pysslar på här hemma men var sugen på att gå ut en stund idag så vi får se om han kan gå ut imorgon. Märta är fortfarande riktigt spak och vid middagen sa hon bara tvärt: Vill inte ha mackan! Sedan la hon sig ner och somnade....vaknade efter en stund och somnade på ett nytt ställe...Hur bekvämt...eller obekvämt det är verkar inte bekymra nämnvärt.

Markus ska vara hemma imorgon eftersom jag har tre viktiga möten imorgon. Kurs på tisdag men den får jag väl skippa eftersom vi nog blir hemma minst två dagar till.

Nu väntar vi bara på vattkoppor som går på förskolan... Det skulle ju va pricken över i....