ollemarta

Funderingar vid sängkanten

Kategori: Allmänt

Olle: Jag ska gifta mig med Elsa Wennberg
Jag: men hon ska ju gifta sig med Filip
Olle: men man kan ju gifta sig med två!
Jag: nja när man är liten kan man nog det, men inte när man är stor då måste man välja.
Olle: då ska jag gifta mig med dig mamma!.....eller mormor!!...fast hon är ju redan gift...
Jag: ja och det är ju jag också
Olle: mm...........då får jag ta någon annan flicka....Inez! JA jag ska gifta mig med Inez, haha.
Jag: ja gör du det, det blir nog bra.

:-)

fortsättning på ljustemat och ninjago

Kategori: Allmänt

så här blev det med två lampor...I lördags var det ninjagodag på barnens hus så det blev en tur dit med Ödins. Olle var stormförtjust i ninjan tills han och Joel insåg att det var en människa utklädd till ninja (de såg människohänder!).

Upplyst

Kategori: Allmänt

Vi håller för fullt på att byta ut och sätta in lite nya armaturer på huset, och ju mer man sätter dit desto mer vill man ha.
Markus har satt LED belysning vid garaget vilket blev riktigt bra ser så snyggt ut när man kommer hem på kvällarna och det lyser. Och det bästa är att han har satt dit skymningsrelä så det sköter sig själv!Idag var vi och köpte nya lampor på baksidan och det blev såna som lyser både uppåt och neråt. En lampa hann Mackan sätta upp, den andra blir imorgon.Men visst skulle vi absolut ha haft en likadan lampa mellan lekrumms fönstret och balkongdörren till vardgagsrummet?

Annars har veckan varit bra. Onsdag till torsdag var jag på kurs i Uppsala vilket var riktigt roligt. Fick träffa fem nya doktorander i hemkunskap! (jag har ju varit ensam i Sverige ända tills nu.) Fick också höra på några staffetföreläsnignar av några nydisputerade och en av dem var så klockrent precis det jag vill göra fast hon hade gjort det i NO ämnena i grundskolan. Var så kul att höra, så nu ser jag verkligen fram emot att läsa hennes avhandling. För den som är intresserad heter den: "Erfarenheter och sociokulturella resurser" Analyser av elevers lärande i naturorienterade undervisning. av Malena Lidar.

Annars så rullar det på här hemma. Läser två kurser samtidigt + att jag undervisar och försöker få ihop ett abstract till 15 oktober utifrån min första artikel. Jag har också två stipendier att söka innan 15 oktober så det rullar på i rasande fart just nu.
Nu ska jag gå och vara lite trevlig med min man, det är ju trots allt lördagkväll ;-)

Allrum och glugg

Kategori: Allmänt

Nu börjar allrummet vara klart. Vi har målat tak, väggar och tapetserat, men endel inredningsdetaljer är kvar att införskaffa, så det ser lite kalt ut just nu. Men här kommer i alla fall lite bilder. Måste säga att tapeten är finare i verkligheten mot vad bilden visar, jag är helnöjd i alla fall.


När jag får lite ny energi ska jag måla skåpen också då kommer den att bli ännu finare.


Här ska en ny platttv upp

Färgen som vi målat är en aning bruten mot grått och det blev riktigt bra + att vi bara behövde måla ETT varv. Det bär sig att köpa lite dyrare färg helt klart!

Taket är målat tre varv så de har tagit sin lilla tid men nu är det i alla fall gjort.

Igår tappade Olle sin fjärde tand så nu har han en stor glugg uppe :-)Nu ska jag ut på en löprunda, har inte varit ut på typ dryga veckan så nu blir det en liten runda, får se hur det går...Nya projekt på g

Kategori: Allmänt

Barnen har varit hemma halva onsdag, torsdag och fredag denna vecka pga att de haft feber. De har båda varit rätt spaka och mest legat på soffan och sett TV. Då passade jag på att starta de sista projektet hemma nämligen allrummet uppe. Det är de enda rummet som vi inte gjort något åt (ja om man räknar bort tvättstugan). Vi har dragit oss lite för att starta detta eftersom det är mycket tak som ska målas, två fönster och en balkongdörr + en massa dörrar, karmar och golvlister. Men vi har tagit de sistnämnda lite pö om pö så nu tänkte jag att, nu eller aldrig ;-)

Igår målade vi taket, vilket ska målas tre gånger innan det är klart, men första varvet är jobbigast och det är gjort. 

 

Fönstrena hann jag klar i går också så det går framåt och ändå kanske fort när man väl sätter igång.
Golvet skulle vi dock egentligen behöva byta ut men vi väntar med det tills vi ska göra om de små rummen uppe om några år.

Har också hittat en fondtapet som vi ska sätta upp där TV:n brukar stå. Resten av väggarna blir vita.Jag hoppas att det blir fint tillslut å listan till IKEA blir bara längre och längre ;-)

Barnen var feberfria fredag och halva lördag men igår kväll fick Olle tillbaka febern med 38.9 när han skulle isäng och idag varkar han också ha lite feber så vi får se om jag blir hemma imorgon också.

Här kommer en bild på en glad Märta