ollemarta

Helgen

Kategori: Allmänt

Helgen har passerat, med underbart väder och en mycket omtyckt kusin som sovit över mellan lördag och söndag.

Fredag var vi bortbjudna på Tapas, mycke gott och trevlig sällskap som vanligt. Lördag hann jag och Olle in till stan en sväng för att han skulle få bli klippt, vi hade några andra ärenden också men var rätt fort klara eftersom det var så fint väder så skyndade vi oss hem för att ta oss till dagisbacken för några åk med skranan. På eftermiddagen kom Rebecca till oss och vi var ute en sväng till efter maten och sedan såg vi hela familjen melodifestivalen, vilket var så mysigt.

Kolla in Olles hand :-)

Både Olle och Märta tyckte att det var bra och Märta dansade till alla låtarna t.o.m Lotta Engberg och Christer Sjögren ;-). Vi tyckte alla att Danny var bäst.

Söndag var det ännu bättre väder så det blev en sväng till till dagisbacken före lunch, sedan kom några kompisar på fika på eftermiddagen.
Så här glad har Olle varit av att ha Rebecca hos sig :-) Märta har även hon varit över lycklig och så fort hon inte haft henne för ögonen har hon ropat Becka, Becka!

Jag själv är rätt glad för vi har beslutat att jag till hösten kommer att gå ner i tid till 85%. Det behövs! Vardagarna känns som ett enda pussel för att det ska gå ihop med allt man ska göra och jag tycker att tiden med barnen blir allt för kort. På helgerna ska allt man inte hunnit med på veckan göras osv. Tror att det blir bra. Jag får ju mer eller mindre bestämma själv hur jag vill lägga tiden, kanske jobba en fredag och sen vara ledig tre, låter ju inte helt fel, men det kan nog bli andra lösningar också.

Jobbar för fullt med min första artikel. Ska ha seminarium på fredag så det gäller att ha hunnit en bit på väg i alla fall, men jag börjar vara en aning less. Har jobbat med den sedan ett år tillbaka (dock inte bara) så jag hoppas att den hinner bli färdig under vårterminen i alla fall.


Denna Märta

Kategori: Allmänt

Oj vilken total dust jag har haft med min kära dotter Märta i veckan! Hon är så otroligt envis när det gäller kläder (och andra saker också för den delen) och i veckan när det var 25 minus så kulle hon absolut ha strumpbyxor och klänning. Jag lika envis avfärdade det rätt fort och då bröt kaoset ut. Det var ytterst nära att hon hade kommit till dagis i nattlinne. Idag var det nästan samma visa men hon fick ha strumpbyxor, efter att ha provat tre olika par tog Markus över och då blev allt frid och fröjd. Hon fick välja tröja och kommer ned med en blå! tröja ( i vanliga fall har hon mest rött och rosa) jo därför att det matchade hennes blå/turkosa nagellack :-).
Ibland undrar jag om det är så att hon är för lik mig i sättet och det är därför vi råkar i luven på varandra mycket mer ofta än jag och Olle, han är ju i och för sig äldre och mer mogen men tror nog att det ligger nått i det ändå. Markus och Märta går ihop mycket mycket bättre....bävar lite för framtiden när hon är 10 år äldre...
Jaja hon är min lilla hjälpreda också och hur söt som helst när hon är på det humöret :-)
Så här glad blir hon när hon själv får välja kläder
Idag ska vi åka till Gustav och Nils och det blir jätte kul hoppas bara att vi tar oss fram i snöstromen

Skor

Kategori: Allmänt

Sitter hemma och jobbar samtidigt som jag är dunderförkyld! Ska ha en två timmars föreläsning imorgon som jag inte riktigt ser fram emot men det ska nog gå bra. Ska handla om lärande, didaktik och pedagogiska hjälpmedel i Hemkunskap, intressant och jag hoppas att studenterna ska känna att de fått ut något efter den föreläsningen.

Förra helgen när mamma och pappa var här så var jag, mamma och Märta på några affärer, jag behöver nya vinterskor som jag kan promenera i men som samtidigt är varma och snygga. Till slut fastnade jag för ett par jättesnygga skor på Inter sport som de så klart inte hade i rätt storlek. Jag tänkte att det är nog inga problem, beställer dem från nätet istället, men det var lättare sagt än gjort! Har sökt igenom hela internet men ingen som levererar till Sverige just dessa skor, ringde och ville att de skulle ta hem dem på intersport men icket det, ringde Piteå Intersport men där fanns det inte heller. Jag surade i flera dagar så till slut belv nog Markus lite less. Han gjorde ett försök att hitta dem och på typ 10 minuter hade han beställt skorna från England till 400 kr billigare än här i stan. Jag fattar inte hur han gör men han är fenomenal på allt som rör datorer. Nu sitter jag bara och väntar på dem, har fått meddelande att de är skickade men det tar nog några extra dagar innan de kommer hit. Jag är lycklig! :-)

 

Sjukvecka

Kategori: Allmänt

Denna vecka har vi varit hemma med Märta på grund av hög feber och dunderförkyld. I torsdags kom mamma och pappa hit så vi kunde jobba i alla fall fredag och det var bra. Mamma har även hjälpt mig med att sy nya gardiner i köket så det kommer lite bilder på det också :-)Olle var sjuk en kväll med 39 grader sedan var han frisk igen.


Märta fick ögoninflammation också...


Det blev endel ritande och skrivande...
Mina nya gardiner, som tur var hjälpte mamma mig med dem för det var rätt svårt att få till, men tillsammans gick det bättre.