ollemarta

bröllpsdag, stugliv och "gamla" huset

Kategori: Allmänt

Igår firade vi 4 årig bröllopsdag! Oromantiska som vi är, hade både jag och Markus glömt bort det. Det var när jag frågade grannen om deras bröllopsdag (som jag blandat ihop med vår) som de uppdagades att vi hade våran. Gick hem och sa grattis till Markus och han såg ut som ett frågetecken...jajaj så kan det gå. Så här såg vi i alla fall ut för fyra år sedan
I veckan har vi varit en sväng till stugan igen. Alltid kul för Olle att vara med Hilda och mormor. Fint väder hade vi också så det blev mysigt förutom att Märta skrikigt och varit vaken på nätterna, vet inte riktigt vad som gick i henne, antingen tänder, benvärk eller magen. Sen vi kom hem har hon sovit bra igen.

Idag har vi till slut köpt en ny cykel till Olle. Hans trehjuling har varit trasig hela sommaren så nu när det blev rea på cyklar så slog vi till och gissa om det var en glad kille. Han har cyklat och cyklat hela dagen.


När jag letat bilder i datorn hittade jag bilderna på hur huset såg ut innan vi gjorde om det. Här får ni en liten tillbakablick på hur det såg ut


Hallen


Vardagsrummet


Köket


Sovrum (nuvarande datarum)
Regn och rusk

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en riktigt tråkig dag med mycket regn. Åkte in till frissan på morgonen + att jag gjorde lite ärenden.
Väl hemma hann vi leka lite sen kom svärmor och svärfar. De ska sköta barnen imorgon eftersom vi då ska på bröllop. Känns riktigt skönt att få en heldag tillsammans utan barn.
Blev en glugga i molntäcket nu på kvällen så vi skyndade oss ut för att springa av oss lite överkottsenergi och leka. Farfar ordnade en lite åktur för Märta och det gillades skarpt.

På måndag bär det av till Piteå och stugan igen och det ser riktigt lovande ut med vädret även denna gång. De senaste åren har vi haft riktigt tur med vädret när vi varit där, hoppas att det forsätter.

Igår var vi grannar ute och grillade här i Sävar. Det finns ett antal fina grillplatser som man kan ta små utflykter till., vilket brukar vara kul både för små och stora.

Härliga dagar!

Kategori: Allmänt

Vi har haft ett par riktigt härliga dagar med sol och värme här i Sävar! Jag har gjort klart spaljen vid altanen och jag är rätt nöjd, med tanke på att jag gjort det mesta helt själv. På halva priset köpte jag två stora krukor från blommaffären som jag ska ha stående vid spaljen. Hoppas att det blir bra.

I full gång!

Vi har också hunnit med två dagar på stranden i Täfteå. Det är en perfekt strand med långgrunt vatten och den ligger i en vik så det blåser inte så mycket där heller. Olle har haft jättekul med sin kompisar där!

Elsa, Sebastian och Olle


Pappa badade (här ligger han på tork)


Märta traskade rakt ut i vattnet direkt!


Här myser syskonen Linblom tidigt en morgon...


På morgonen är det sol på framsidan av huset så vi har börjat att öppna ytterdörren så Märta kan gå ut och leka (Olle ser alltid TV på morgonen) Hon är så nöjd när hon får traska och gå fram och tillbaka på stenplattorna vi ingången.


Holmön

Kategori: Allmänt

Mormor och morfar har varit här söndag till tisdag, och det tycker Olle är jättekul! När de skulle åka ikväll tyckte han att mormor ju kunde stanna och köra med bilen "Sally" bara en liten stund.
Idag har vi varit på utflykt till Holmön. Det var en riktigt mysig tur och det var rätt spännande för Olle att åka färja över. Vi hade tagit matsäck med så vi åt lunch på en filt som prick och fläck på picknick (en bok som han har). Vi kunde inte ha haft bättre tur med vädret, det var molnfritt och ca 20 grader varmt. Markus och Märta fick dock stanna hemma (men Markus vara glad för det).


På väg till Holmön
Picknick


Vacker vy över havet


Mamma och OlleHon var lika glad ävern fast hon inte fick följa med

Vad händer??

Kategori: Allmänt

Just nu inte så mycket...de har lovar strålande väder idag men än så länge är det gråmulet, hoppas att det vänder snart. Har börjat lite smått med vårt vindskydd som vi ska ha vid det nya trädäcket. Tyvärr fanns det inte de virke jag ville ha så vi får väl se hur det blir. Mamma och pappa kommer nästa vecka så jag tror nog att min kära pappa måste hjälpa mig lite då.

Såg en underbart bra film igår, Seven pounds med Will Smith.
 


Hade svårt att somna efteråt, hela filmen var fylld med känslor...


Som en parentes kommer en bild på pannbandsfamiljen

Bilder

Kategori: Allmänt

Så här ser man ut när man just fått glass!

Längre tunga får man leta efter...


Ute på språng med sin nya hatt.


Kriberg

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi upp till svärmor och svärfar i Kristineberg för några dagars fiske (mest för Markus dock). Vi har köpt en spö till Olle så idag åkte vi till en liten tjärn där han fick provfiska, men han tyckte att det var roligast att kasta kottar i vattnet. Markus fick på några småabborrar, men inga man vill äta...


Vädret har väl inte varit det bästa och imorgon lovar de 7 grader och regn, men det är nog inte så stor skillnad var än man är just nu.

Uppdatering växthus

Kategori: Allmänt

Det växer så det knakar i växthuset, nu har det t.om. börjat synas lite av frukterna...


Squash plantan har vuxit otroligt fort


Gurkor på gång


Ser ni den gröna paprikan?
Stugan

Kategori: Allmänt

Vi kunde inte ha valt någon bättre vecka att åka till stugan än den som varit! Det har varit som en utlandsresa, med serverad mat, sol, bad och lata dagar vid stranden. Olle bara älskar att vara på stugan och han och mormor gillar verkligen varann. Sen har han haft tid att träffa både sina kusiner Mathias och Jakob och Hilda så klart!

Så här fint sitter man på dass på stugan (kallas för kungadasset)


Märta gillade mest badbaljan, där var hon stilla en stund + att hon inte kom åt att äta gräsJag badade tom i havet måndagkväll, det var 19 grader varmt (pappa hängde med)

Gymnasieträff

Kategori: Allmänt

Nu har vi haft vår efterlängtade tjejträff! Det är alltid så kul att träffas, den här gången hade vi med våra barn så det blev inte den sedvanliga frågerundan som vi brukar utan vi fick spontanberätta vad som hänt senaste året när tid fanns. Olle tyckte att det var lite jobbit med så mycket nya människor så han längtade mest efter mormor.


Felix, Josef, Olle, Jonna, Hilda, Lilly


Annelie som vi gästade