ollemarta

Valborg

Kategori: Allmänt

Här på 33:an blev Valborg inte riktigt som vi tänkt oss. Vi hade sedan länge planerat att vi skulle till kusinerna på Umedalen och ha grillkväll men skattjakt för barnen och allmänt mysigt men redan torsdagkväll fick Märta feber. Vi delade på Vabben på fredag eftersom jag hade ett viktigt uppdrag den dagen. Hon var feberfri så vi hoppades att det var en lindrig variant, men lördagmorgon vaknade hon med 38.4 i feber och var rätt hängig men mycket hosta. Så länge Iprenet verkade så var det full fart men så fort de avtog kom febern tillbaka. Trots det så tog vi en cykeltur till brasan,


mest för Olles skull men han var inte så pigg när vi skulle hem och senare på natten vaknade han och hade så ont i munnen. Han sa att han hade bitit sig i kinden men det kändes otroligt att han skulle ha så ont av det. Han fick Ipren och somnade en stund men vaknade igen och hade ont. På morgonen ringde jag sjukvårdsrådgivningen och vi kom ganska fort på att det nog kunde vara örat. Åkt in till akuten och det konstaterades väldigt fort att han hade öroninflammation, fick Kåvepenin så det borde vara övergående rätt fort.

Det är verkligen lindrigare men ett barn som är lite större och kan förklara bättre vad som är fel (även om vi inte riktigt förstod under natten vad det var för fel.) Han pysslar på här hemma men var sugen på att gå ut en stund idag så vi får se om han kan gå ut imorgon. Märta är fortfarande riktigt spak och vid middagen sa hon bara tvärt: Vill inte ha mackan! Sedan la hon sig ner och somnade....vaknade efter en stund och somnade på ett nytt ställe...Hur bekvämt...eller obekvämt det är verkar inte bekymra nämnvärt.

Markus ska vara hemma imorgon eftersom jag har tre viktiga möten imorgon. Kurs på tisdag men den får jag väl skippa eftersom vi nog blir hemma minst två dagar till.

Nu väntar vi bara på vattkoppor som går på förskolan... Det skulle ju va pricken över i....

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: