ollemarta

Gårdagens citat

Kategori: Allmänt

För er som inte har facebook så kommer gårdagens citat här:

Imorgon ska pappa till Stockholm, det är Sveriges huvudstad. Olle: pratar man med huvudet där?


utslag

Kategori: Allmänt

Ja så här se Märta ut idag igen.... Blir VAB imorgon och en fjärde tur till läkren...

Smått och gott

Kategori: Allmänt

I helgen har jag och barnen varit en sväng till Piteå. Åkte fredag eftermiddag och kom till dukat surströmmingsbord vilket var helt perfekt! Lördag hann jag två svängar på stan, måste ju passa på när man har barnvakt och inte behöver lördagen till att tvätta och städa. Men shoppingturen var inte så kul.... Hittade nästan inget som var bra, allt jag provade satt inte bra. Ju längre tiden gick desto mer människor kom och det blev kö både till provrummen och kassan vilket gjorde att jag gav upp. Hittade mer kläder till Mackan, men kom ändå hem med två blusar.

Idag har jag varit på två glasögonbutiker. För ungefär 1½ år sedan köpte jag nya glasögon som jag nu inte ser bra med. De säger ju att när man börjar om att läsa mycket kan ögonen förändras vilket de helt klart har gjort hos mig. Egentligen har jag absolut inte råd men vad gör jag. Var lite sugen på pilotstuket så jag lånade hem två par men jag vet inte... antingen är man bara så ovan eller så passar denna modell verkligen inte till mitt ansikte. Tror ni får avgöra själva...Ska en sväng till, till några andra optikerbutiker också eftersom utbudet verkligen är begränsat på grund av populariteten på dessa modeller.

Skriv gärna vad ni tycker om bågarna.  



Dessa är svarta men finns i andra färger också. JAg tyckte att de nästan var lite "hårda" i färgen.



Dessa är röda och ännu lite större.

Lite av varje

Kategori: Allmänt

Nu börjat badrummet vara så gott som klart, ska bara köpa lite nya handdukar och mattor i turkost så är det färdigt. Har gått riktigt smidigt och inga större misstag har gjorts.

Här kommer lite bilder på det.


Förebild (dock hade vi redan innan målat vitt runt fönstret)




Vi har flyttat in duschkabinen mer mot väggen för att få ännu lite mer plats.



Igår var vi till kusinerna på umedalen. Det var helt underbart väder så vi tog picknick och gick till en pulkbacke i närheten. Sedan hade vi mysigt och åt tacos hemma hos dem, som vanligt var det en trevlig dag. När vi skulle hem sa Märta bestämt: jag stanna!! Rebecca är väldigt populär... :-)








Märta har fått en massa utslag i ansiktet som vi trodde var vanliga eksem, så vi har smörjt och smörjt, men nu har det spridigt sig ännu mer och i morse såg det ut så här:



Måste ringa till läkaren imorgon..
 

Skottland bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer så lite bilder från min resa till Skottland. Kan vara skönt att titta på när snön yrar utanför fönstret.

Utsikt från hotellet. Wallance monument (sägs ha varit med i Braveheart)


Fikarast, och det tog vi ute i solen


På väg upp till Stirlingslottet


Kom 30 minuter efter att de stängt så vi fick se slottet utifrån


Utsikt


Ännu ett slott nu i Edinburgh


Så blev vi tillslut lite hungriga...Anette, jag och...


Annlie.


Sista kvällen med gänget, (i mitten med glasögon och kofta sitter min handledare) där bjöds vi på en tre rätters middag och underhållning i form av Joik, sång, munspel och ännu mera sång. Allt dock inte samtidigt :-)

Ett mycket trevlig och givande internat!

Internat Stirling

Kategori: Allmänt

Ja nu har vi redan avverkat den andra dagen av internatet i Skottland och det är som vanligt väldigt långa dagar, mycket att ta in både intryck av den annorlunda kulturen, språket och allt det de intelligenta alla professorer säger men det är också väldigt intressant! :-)

Idag har vi varit in till Stirling som är den stad som ligger närmast universitetet men ändå så minst 30 minuters promenad (vi tog bussen). 
Vädret är riktigt fint för årstiden inget regn än så länge.


Idag har jag gjort min presentation och det gick väl helt ok, fick lite att fundera på men det är alltid bra att få andras kritiska ögon på det man jobbar med. Imorgon har vi bara halvdag sedan åker vi till Edingburg för att få se lite mer kultur.

Nu ska vi ut igen för att hitta någonstans att äta lite middag.