ollemarta

Ibland slås man av verkligheten!

Kategori: Allmänt

Sen förra gången jag bloggade har vi hunnit med en sväng magsjuka. Märta åkte på det efter precis en veckan på förskolan sedan senaste sjukdommen. En riktigt elak magsjuka som gjorde att hon sex gånger under natten kräktes, vilket innebar sex sängklädesbyten. Tur jag fått en ny torktumlare ;-)
Som tur är så har ingen annan i familjen åkt dig och nu borde risken vara förbi. Jag var helt säker på att jag skulle åka dit i torsdags men det blev inget och markus trodde helt säker att han skulle åka dit i fredags men det blev inget heller.

Ibland slås man av att barnen håller på att bli stora! Igår när Olle skulle äta kvälls fika ville han ha en till macka och vi var väl inte så snabba på att fixa det åt honom, då hade han hips vips gått till köket och hämtat en macka ut skafferiet smörat den och var hur överlycklig som helst över att han fixat det själv. För mig blev det återigen en påminnesle om att de inte längre är lika beroende av oss, för vissa kanske det är helt underbart men för mig känns det verkligen i hjärtat...


Eftersom det varit så kallt + sjukdom så har vi varit inne hela veckan så idag åkte vi hela familjen till badhuset här i Sävar, vilket var riktigt skoj, synd bara att det var fler som tänkte att det var en bra idé i kylan....
Nu hoppas jag på lite mildare ute så vi kan vistas i snön lite mer.Här är Märta i sin finklädesutstyrsel, hon gillar fina kläder...

Måste bara visa småtrollen som vi skötte förra helgen. Helt underbart kul var det och det gick mer än bra. Till och med Märta och Inez (som är så små än) lekte på jätte bra, inte en enda tår föll under hela kvällen.
När det varit så kallt ute har inte bergvärmen orkat hålla så jättehög värme, en morgon var det 16 grader. Nu har Markus fixat och donat med detta så det blivit bättre + att vi köpt ett sånt här:


... men jag drömmer om en sån här...Om Märta själv får välja

Kategori: Allmänt...kläder alltså...

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Ja här har vi, och har haft sjukstuga de senaste 1½ veckorna. Först blev Olle sjuk med hög feber och hosta, men det varade inte så länge, ett par dagar sedan blev Märta sjuk. Hon blir ju så sjuk när hon blir sjuk!! 40 graders feber, kräkningar och helt spak. Detta höll i sig till onsdag ungefär sedan var hon feberfri torsdag, fredag men lördagmorgon var hon inte pigg utan kräktes igen och senare på eftermiddagen fick hon feber. Hela lördagen klagade hon på att hon hade ont någonstans men kunde inte precisera var. Idag verkar hon bättre och har ätit lite välling så vi får se om febern kommer igen eller inte...

I torsdags var Markus och köpte mig (oss) en ny torktumlare, äntligen!! Den vi haft har varit helkonstig i typ 1 år. Min tvättstuga är för liten för att hänga all tvätt därför behöver jag en torktumlare, jag tycker också att det är så smidigt.

Så här der den ut, har inte använt den än men den ser bra ut i alla fall :-)I går åkte jag och Olle in till stan för jag hade lovat honom att göra något kul eftersom han varit så oerhört snäll denna vecka när Märta varit sjuk. Han valde själv att köpa en leksak på barnens hus så vi åkte dit. Han valde smålego (lego Plantis som han säger men det är Lego Atlantis).  
Han och Markus byggde ihop det igår och oj vad han har lekt!! Han har varit helt överlycklig över detta och verkligen varit försiktig så det inte skulle gå sönder. Observera att den grejen till vänster är en haj!!

Ja så har vår vecka varit, får se hur nästa blir....