ollemarta

Helgen

Kategori: Allmänt

I fredags kom syrran med man och Hilda på besök. De skulle köpa en ny TV på media markt och det finns ju inte i Piteå så då passad det på att hälsa på oss också. Det var kul, men snacka om att det blir full speed på de två jämnåriga kusinerna!! Jag tror att de lockar varandra att busa så mycket som möjligt så man får verkligen ha koll på vad de gör annars hittar de garanterat på nått bus.

När de tillslut stupade isäng passade jag och syrran på att tona varandras hår :)


Snygga som få! :)

Resultatet blev helt ok för oss båda tycker jag.
Medan vi roade med det hjälpte Stefan oss att få in mikron i skafferiet, så  nu är den äntligen på plats.

Lördag var det regn på morgonen med vi släppte ut barnen i alla fall, och Olle fick verkligen ett
bryt, först cyklade han till Joel och stegade bara in där (jag var inne och skulle städa bort efter frukost), fick bryt när jag skulle ta honom därifrån. Väl ute cyklade han iväg till Sebastian och hann gå in dit, men han var inte hemma då cyklar han till Sebastians mormor och morfar och ska in där. Jag var tvungen bära honom hem så han fick lugna ner sig och hela dagen var han mer hes än vanligt eftersom han hade skrikigt så mycket....det är rart med barn....

När karlarna hade kommit tillbaka från Media markt åkte jag och syrran in till stan, mycket folk var det och syrran som skulle shoppa hittade som vanligt inte mycket utan det var jag som handlade :) Både en kofta och ett par byxor (byxorna var dock till Olle).
Senare på kvällen åkte de hem eftersom de skulle ha kalas på söndag, så det blev en riktigt lugn och skön kväll efter allt bus :)

Men söta är de i alla fall....

Moster förskollärare läser bok

Halsmandlarna

Kategori: Allmänt

Som ni kanske läst skulle vi ju på öron, näsa, hals för att undersöka halsmandlarna på Olle och de har vi nu gjort. Läkaren var ganska snabb med att konstatera att de var riktigt stora samt att han hade en stor körtel bakom näsan. Eftersom han snarkar så var det än mer angeläget att ta bort dem. När man snarkar får man inte tillräckligt god nattsömn och det kunde medföra att utvecklingen hämmas och det vill vi inte. Det hade kommit nya rön att barn i den ålder som Olle är ska överhuvudtaget inte snarka, det är inte bra.

Så han är uppsatt för operation och väntetiden väntas vara tre månader. Nu för tiden är inte en sådan operation lika jobbig som förr. På Olle ska de bara ta endel av mandlarna och skarpa bakom näsan så han får tydligen (om allt går bra) komma hem samma dag.
För övrigt så var han hur duktig som helst hos läkaren. Han satt stilla och de fick både underöka halsen + att de satte in en minikamera i en slang genom näsan för att se bakom. Jag tyckte att det såg obehagligt ut och det var nog inte så skönt men han satt så stilla och grät ingenting! Då blev hans kära mamma så blödig så vi åkte till barnens hus och han fick välja sig två leksaker :) Kanske mycket för att jag själv tycker att det är rätt obehagligt att vara hon läkaren...

Nu måste jag fortsätta jobba... om jag orkar...Märta den uslingen har skrikigt i natt! Tillslut gav jag upp och tog över henne i vår säng och då minsann somnade hon och prejde ut oss båda två :) Hon har verkligen jobbig vid tandsprickning och det är så klockrent att det är det som spökar, men hur lång tid tar det egentligen för ipren att börja verka?? 2½ timme tog det innan hon somnade om...

Olles första dag på dagis...

Kategori: Allmänt

efter ett sommarlov på 9 veckor, har gått jättebra!! 10 minuter innan jag kom hade han frågat efter mig och det var första gången på hela dagen. Jag tror att han tyckte att det var kul att komma tillbaka. Det hade varit ute och sett på insekter på gården med förstoringsglas, han hade sedan ritat av en spindel som han hade sett. Blev sedan en tur till lekparken, han hade på något sätt luskat ut att Sebastian också hade gått dit, så han satte av i full fart och mycket riktigt där var han. 

Märta har saknat Olle idag! Hon märkte helt klart av att han varit borta. Hon stod länge och "ropade" vid trappan innan jag gick upp och visade att han inte var där. Annars har det gått bra, jag har kunnat jobba rätt bra idag. Hon är ju så lättsam och roar sig själv för det mesta.

Till helgen kommer syrran med familj hit och nästa lördag bär det av till IKEA!!!  

Lite bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder på barnen.
olle med sin polare sebastian

Veckan som gått 2

Kategori: Allmänt

Har fått endel pikar över att jag är lite dålig på att uppdatera min blogg så det är väl dags att göra det nu då :)

Vi har ju haft kungligt besök här i Sävar i onsdags. Kungen, drottningen och Prinsessan Victoria vad här, eftersom sista slaget på svensk mark hölls här för 200 år sedan. Det var ett stort pådrag och en två timmar lång reenactment på hur slaget gick till. (vi gick dock efter ca 1 timme eftersom det var ganska långtråkigt och är man inte så historieintresserad så hade då i alla fall jag svårt att hänga med...)mamma och pappa följde med


Olle och Elsa hade riktigt kul i det långa gräset...I fredags hade vi mammor kräftskiva. Karlarna gillar inte kräftor så då passade vi på att träffas och käka det samtidigt. Det var riktigt kul, som vanligt, och jag tror att vi skulle kunna prata hur länge som helst. Glömde så klart kameran...

Imorgon ska Olle på öron, näsa hals och undersöka halsmandlarna. De ska bedöma om det är läge att ta bort dem eller inte, så det blir spännande att höra. Vi tycker dock att det har blivit bättre. Han snarkar inte lika mycket längre.

Jag har fått jobb på universitetet igen och nu i höst ska jag jobba 40% samtidigt som jag ska vara hemma med Märta, Olle kommer att få gå lite mer på dagis så jag hinner jobba samtidigt som Märta sover, men jag antar att det kommer att bli rätt mycket att göra och inte så mycket tid över till att slappa i soffan, men kul känns det!!

Ja det var nog veckan som gått...På onsdag börjar vardagen igen. Olle börjar om på dagis och Mackan börjar jobba

Veckan som gått

Kategori: Allmänt

Ja då har man jobbat två dagar. Känns så otroligt kul att få jobba lite! Bara att tänka på något annat än mat, tvätt, städning och barn känns så stimulerande. Markus, Olle och Märta har haft det bra utan mig, men båda blir så glada när jag kommer hem. Det riktigt lyser om Märta när hon får syn på mig och det värmer :)

Nästa vecka händer det mycket här i Sävar. Vi ska fira 200 år av fred och t o m Kungen, drottningen och kronprinsessan kommer hit!! Så klart kommer mamma och pappa också hit, eftersom mammas stora intresse är kungahuset.

Här kommer som vanligt lite bilder också

Olle njuter av lite solrosfrön

Härlig vecka!!

Kategori: Allmänt

Vilken härlig vecka det varit!! Kanon väder och varmt! Vi har tillbringat två av veckans dagar på Täfteåbadet, senast idag med Gustav, Nils och Sara. Det är en perfekt strand bara tio minuter från oss. I måndags åkte vi dit med Stina och Simone, det var också riktigt skönt.

Vi har också hunnit en sväng till 4H gården på Nydala. Där finns lite djur men framför allt är det en gratis aktivitet till skillnad från mycket annat...

Söta små kaniner


Olle är inte alls lika rädd för djur som sin mamma..

I närheten av 4H gården finns det ett uppbyggt miniland med bensinstation och hotell där man kan få hyra en liten elbil . Olle tyckte det var jättekul att köra och vi fick bära honom därifrån när tiden var slut.


Efter en sådan dag var det svårt att hålla sig vaken i bilen på vägen hem


I onsdags kom syrran med familj förbi. De har varit på husvagnssemester och var då på väg hem igen. De stannade hela dagen och vi hade jätte trevligt. Hilda och Olle leker jättebra men det blir full speed på dem båda när de träffas.


Mitt i allt kom Ellen (Hildas storasyster) på att vi hade Märta borta!! Jag flög upp som ett skott från matbordet och började leta. Hon hade då traskat iväg till växthuset, tagit sig in och börjat fylla grus i en hink full med vatten. Grannen hade som tur var sett allt (men konstigt nog inte sagt till oss) så det var rätt lugnt, men usch när man tänker på vad som hade kunnat hänt...


Konstigt nog tog hon sig in, i vanliga fall brukar hon fastna så här.


Märta har kommit på att hon kan få vatten från trädgårdsslangen.

Åsså har jag fått syskonvagnen såld!! Bra betalt fick jag för den, så nu har jag lite att spendera på IKEA!!