ollemarta

Vem hade kunnat tro det!?

Kategori: Allmänt

Ja vem hade kunnat tro att jag denna sommar verkligen skulle få blodad tand på löpning! Inte då jag!

Har varit ute 19 gånger sedan 19 juni vilket blir ett snitt på ca 2 gånger/vecka (har dock sista månaden nog varit ute 3-4ggr/vecka). Jag har verkligen inte haft några ambitioner att springa fort eller långt utan det har varit ett sätt att komma ifrån, bara vara själv och göra något för sin egen skull. Att få sätta på sig hörlurar med bra musik och bara röra på sig har varit bra för mig och det har blivit både snabba och långa pass "på köpet"

29 juni sprang jag 3.45km på 21:32min, avg min/km 06.15
14 aug 5.61km på 32.23min, avg 05.46min/km
21 aug 10.49km på 1:02:05min, avg 05.55min/km
för någon dag sedan sprang jag 5.87km på 33 min som ger ett avg på 05.40min/km

Är faktiskt riktigt kul att ha telefonen med sig så man kan hålla koll på hur långt man sprungit och jag kan ju helt klart se att jag gjort framsteg! Tänker hela tiden att jag nog kommer att lessna men peppar peppar än så länge är det kul och jag fortsätter så länge det känns så eller vädret tillåter (för på vintern tänker jag INTE hålla på). 

60 åring och en glugg

Kategori: Allmänt

I lördags var vu på 60 års kalas i Kristineberg eftersom svärmot fyller jämt. Ett mycket trevligt kalas med alla hennes syskon med respektive, så vi var några stycken. Hon hade hyrt en jättefin lokal där vi kunde vara vilket var toppen, gott om plats och barnen fick härja fritt (nästan).

Här är en bild på alla Dahlbergare fd...


Här en bild på alla kusiner på Lindbloms sida


Var inte det enklaste att få alla på bild...

Och idag har Olle tappat sin tredje tand! Denna gång blev det en rejäl glugg :-)
 

Olle diggar loss i bilen

Kategori: AllmäntUllånger och Frösö Zoo

Kategori: Allmänt

I söndags packade vi bilen och åkte på vår efterlängtade semestertripp. Första stoppet var Mäja och kusinerna som håller på att bygga stuga alldeles vid havet. Där spenderade vi dagen.


Snacka om havstomt!På eftermiddagen åkte vi till en sjö i närheten och grabbarna fick fiska och oj vad det fiskade!! 3 gäddor och 5 abborrar fick de upp på ca två timmar.


Kevin vann fisketävlingen...


Vi andra badade,sjöng och dansade..

Så kom vi då till vår stuga som vi bokat. Det var ca 5km från E4:an på en grusväg. Väldigt mysigt och helt otroligt vacker miljö! Där fanns nästan ingen annan än vi och inga bilar körde, ingen tv fanns det heller så när barnen lagt sig och Markus var ute på sjön och fiskade (igen) vad det vara jag och en fågel som man hörde en bit ifrån. Helt underbart och verkligen njutbart för själen. Kan verkligen rekommendera stället om man vill ha tystnad och en vacker miljö.


klockan 08.00 drog vi från stugan och åkte mot Östersund.Vi anlände vid lunchtid och åkte direkt till djurparken. Här kommer ytterligare lite bilder från djurparken och
På kvällen gick vi ut för att äta på restaurang samt att vi hann med en liiten shoppingtur.Dag två på djurparken tog vi tivolit och en kortare sväng till djuren.
Så var bara resan hem kvar och den gick via IKEA i Sundvall så hem kom både all packning + en hel del smått och gott från IKEA. En väldigt lyckad resa som jag gärna skulle göra om!!

Stugan och lilleputtlandet

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Vi har hunnit med en sväng till stugan i Jävrebodarna förra veckan. Vi började stugtrippen med ett stopp på Lilleputtlandet i Skellefteå tillsammans med kusin Hilda, hennes föräldrar och mormor och morfar. Var en riktigt mysig dag med aktiviteter.
Det som dock slog allt var en liten snurrkarusell som var hur kul som helst för Olle och Märta.Mycket annat skoj fanns det också...

En lanthandel


Elbilar


Båtar som var en höjdare att köra!

Efter dagen på lilleputt åkte vi vidare till stugan i Jävre där vi hade några härliga dagar. Markus badade 4 gånger på en dag och fick parasiter av det så sedan blev det inget mer bad... Vi var ute med båten och hade picknick på en ö samt att vi njöt av värmen på stugan.


Så typiskt när vi just skulle ut med båten kom det några droppar regn men några minuter senare var det solsken igen.

I bakgrunden ser ni fisken Markus och det var där han (mest troligt) fick sina parasiter...