ollemarta

Den långa resan!

Kategori: Allmänt

Igår söndag ca 08.00 anlände vi till Umeå efter en busstur på 36 timmar och en restur på 52 timmar. Fredag kl 04.00 gick bussen till Maribor som skulle ta oss med flyg till Zurich vilket var planerat sedan tidigare och det gick bara fint. Var riktigt mäktigt att flyga över alperna även fast det guppade lite extra! Väl i Zurich började den långa väntan att få besked om vad som skulle hända härnäst. Anlingen skulle vi ta in på hotell i två nätter och sedan se hur läget var, men många av oss ville försöka få tag på en buss för att i alla fall påbörja en resa hemåt.

Efter många om och men fick vi besked om att en buss kunde ta oss till Köpenhamn i alla fall till ett pris av 100.000. (vi hade tidigare fått förslag om två minibussar som skulle ta oss hela vägen till Umeå till ett pris på 12000 per person så bussen kände billig...)





Så här såg tavlan för avgångar ut i Zurich...

Tyvärr kunde inte bussen komma förän vid 19.00 tiden så det blev en lång dag på flygplatsen men vi var alla glada över att ha fått beskedet att vi kommer oss iväg i alla fall. Kändes lite speciellt att man blev så glad över att få veta att vi skulle åka buss hela vägen till Umeå...man flyttar verkligen sina krav...

Väldigt intressant att se att gruppen höll ihop och ingen enda person bröt ihop eller blev arg och sur över vår situation utan stämningen var under hela resan och även i slutet underbart positiv och humorn på topp :) Kanske berodde på att vi också var så väldigt trötta så minsta lilla blev hur kul som helst. Jag har skrattat så jag kiknat flera gånger. T.ex. när vi stod ute och väntade på bussen. Klockan hann bli närmare 19.30 och vi började vandra runt lite oroligt. Då får vi plötsligt se en buss på långt håll och alla håller tummarna att det är vår...men tiden går och bussen kommer inte närmare men då säger en av oss: "Ja men vi har i alla fall SETT en buss!!"


Här väntar vi på bussen..




här på väg från flyplatsen, de stängde precis när vi åkte därifrån så alla flygplan stod på marken

 

Lördagmorgon åt vi frukost i Flensburg och möttes av denna bild i morgontidningen



I Köpenhamn fick vi en ny buss som skulle ta oss ända upp till Umeå till en kostnad av 48.000 så det var en billig penning om man jämför med tidigare :)


Öresundsbron


Till slut "checkade" vi in i Sverige. Då var det bara ca 120 mil kvar! :)


Stannade till i Jönköping för att äta en sen lördagsmiddag men utsikt över Vättern

Väl i Stockholm så släppte vi av 16 personer och då blev det lite med plats i bussen. Efter det sov jag i princip hela vägen till Umeå. Vaknade av att de stannade i Sundsvall men somnade fort om och nästa gång jag vaknade var vi i Ö-vik så resan från stockholm gick fort, men kroppen har tagit stryk...har ont i varenda muskel i ryggen...

Resan har varit så otroligt rolig och givande!! Alla människor har varit så underbart fina och trevliga och jag ser redan fram emot nästa resa som nog mest troligt blir till Skottland hösten 2011... 

Kommentarer

  • mamma säger:

    Tack o lov att du är hemma! Du ska veta att vi följt dej på kartan hela vägen. Nu har du blivit en erfarenhet rikare. Men du har gjort det jättebra som inte bröt ihop när det blev så här. En som också har gjort det jättebra, det är Markus som har skött sjuka barn nästan hela tiden du varit borta. En eloge till Markus!

    2010-04-19 | 16:47:14
  • Stina säger:

    Tänk vad mycket mer man har att berätta efter att det inte alls har blivit som planerat! Du kommer helt klart aldrig att glömma vilket år det var vulkanutbrott på Island :-)

    2010-04-24 | 18:02:55
    Bloggadress: http://www.nogg.se/simslin

Kommentera inlägget här: